Orosz Csabi és Rupaszov Tamás jó pár évig játszott és rótta együtt Európa útjait a kilencvenes évek végén. Az együttműködés 2001-ben szakadt meg 3 Trottel lemez után /Troxx, Interference, Fluid /

 20 évvel később újra összesordort minket a szél és a közös inspiráció szárnyán 2018 óta zajongunk, basszusgitáron, elektromos dobokon, padokon kisérletezgetve. Eleinte dob/bassz duóként debütáltunk / amit egyébként folytatni is szeretnénk/ majd a szintén régi Trottel tag Kardos Ritával /One Step ahead 2008, Embryo 2010/ kiegészülve született meg az új Trottel formáció. Közben a vinyl revival újra meghozta a Trottel lemezrögzítési kedvét is, ezzel a trió felállással vettük fel az új albumot, ami most jelenik meg online felületeken és decemberben limitált vinyl  LP formátumban. 

A Talayapa project a Trottel 12. stúdiólemeze. A zenekar folytatja évtizedeken átívelő, zenei kalandozását hangzások és hangulatok között, amúgy Trottelesen, stílushatárok nélkül – pszichedélia, energia, egy kis mágia és a 2010-es évek magyar valóságának hangulatai.

 Kardos Rita- aerophone, sopran szaxofon, vox, Orosz Csaba –elektromos dob, sequencer, Rupaszov Tamás basszusgitár, vox

A lemezen vendégszerepel a zenekar 2010-es éveiből Fekete Inci elektromos hegedűn,  Puskás István /Embryo album 2010/ gitáron és steel gitáron. A felvétel Turán, házi körülmények között készült, Orosz Csabi rögzítette és keverte heroikus munkával.Tanka Pisti /Tilos/ maszterelte.

www.trottel.hu