A dél-alföldi underground egyik legmasszívabb zenekara a The Garde. Szegedi és makói tagokból verbuválódott a csapat 1991-ben – főiskolai zenekarként. Hamar kialakult a közönségük, számos koncertet is adtak, de csak 1994-ig működtek, mivel a sorkatonai szolgálat keresztülhúzta a banda terveit.

1997-ben újra nekifutott a csapat a zenélésnek, azonban a basszusgitárosuk váratlan halála és egyéb családi problémák miatt csak ketten maradtak a bandában. Új tagok jöttek, így kialakult a jelenlegivel is megegyező felállás: Botos Tibor (alapító tag, gitár, ének, Makó), Prágai Krisztián (alapító tag, dob, Makó), Hímer István (basszusgitár, Szeged), Dula Sándor (gitár, Szeged).

A pop-rock zenei vonalat képviselő zenekar több fesztiválon – Sziget, EFOTT- is fellépett az elmúlt években, szinte folyamatosan koncerteztek más helyszíneken is, egészen 2003-ig. Itt ismét a „jól bevált szisztéma” lépett életbe: családi és hivatásbéli kötelezettségek miatt ismételten felfüggesztette működését az együttes.

2016-ban, a menetrendet követve, ismét újjá alakult a banda, a visszatérésük a Szegedi Borfesztiválon történt. Azóta rendületlenül haladnak előre és nemrég egy országos tehetségkutató pályázatot is sikerült megnyerniük. A Híd a Színpad Világába Alapítványtól elnyert jutalmuk egy stúdiózás, aminek keretében négy dalt vehetnek fel, profi körülmények között.

Az idén 30 esztendős banda február közepén jelentkezett új „hangulat-klipjével”, ehhez barátaikat és a közönségük tagjait kérték meg, hogy küldjenek olyan saját készítésű fotókat, melyek a dal hangulatát támasztják alá.

Ezek után már csak a „harmincas” méltó megünneplése kellene, hogy következzen egy koncerttel.