A BP Underground Rock epizódja, mint egyfajta korlenyomat, visszahozza a kilencvenes évek életérzését, amikor mindenki az MTV Headbangers Ball-t nézte és kazettákat másolt, miközben a Metal Hammert bújta, vagy a Garázs rádióműsort és benne Ferót hallgatta… Koltay Anna (by Koltay Gábor) és Turán Eszter 2020-ban készítette el a dokumentumfilm sorozat negyedik epizódját, amely március közepétől érhető el és a budapesti rock színteret mutatja be. E mellett már a korábbi BP Underground filmek is elérhetőek a Cinego felületén – 990 Ft-ért.

2017-ben indult útjára a sorozat készítése, ennek első része a hardcore-punk szcénát mutatja be, a második 2018-as keltezésű és a hip-hop közeg történetét térképezte fel, 2019-ben érkezett a harmadik rész, ez az elektronikus zenei életet hivatott celebrálni.

A BP Underground sorozat a város underground szubkulturális közegeit hivatott bemutatni. Célja, az adott színtér kialakulásának és közösségformáló erejének bemutatása. A filmek az underground emblematikus figuráin keresztül vezetik a nézőket, hogy megismerjék a legfontosabb zenéket, a közeg üzeneteit. Lemezboltok, kultikus klubok szerepétől indulva, a ’90-es évek erős dominanciáját hangsúlyozva jutnak el a 2000-es évekig az alkotók. Az epizódok értékes archív felvételekkel is megidézi a bemutatandó közeget. A sorozat negyedik része olyan csomópontokat érint többek között, mint az E-klub, a Thrash Mosh Club, a Tüzesvíz, a Petőfi Csarnok, a Total Car, a Süss Fel Nap, vagy a legendás Wigwam klub. Bemutatja a kiterjedt zenei színtér irányzatait. Fontos szerepet kap a dirty rock, a legendás Sex Action-nel és az egész óbudai színtér. Thrash vonalról a Thrash Mosh Club és az ott játszó zenekarok szólalnak meg, mint például a Bedlam. Megtudható, hogy milyen volt itthon a grunge közeg és ebben hogyan találta meg magát például Kowalsky a Black Out-tal és ahogy a többi epizódban, így ebben a részben is szó lesz vidéki zenekarok fővároshoz való viszonyáról, ebben segít eligazodni Lukács és Fejes a Tankcsapdából. Kikerülhetetlen az ikonikus Total Car, elmesélik a Fresh Fabrik történetét, illetve a 2000 körüli nu metal vonulatot többek között a Subscribe-bal, az Insane-nel. Szerepet kap a Junkies és a női zenészek elfogadottsága is. Mások mellett Apey elmondja, mit is jelent rockernek vagy metálosnak lenni. Milyen ma az itthoni underground rock-metál közeg, kik az új zászlóvivők és van-e létjogosultsága, hangja és ereje a kemény műfajoknak a digitális világban?