Augusztusban érkezik Peter Jackson The Beatles: Get Back című alkotása. Több tucat órányi felvételből áll össze a film, amiket Michael Lindsay-Hogg nem használt fel a Let It Be-jében, ami 51 évvel ezelőtt jelent meg.

A hírt a legendás négyes egykori dobosa, Ringo Starr jelentette be. A ”Fab Four” utolsó időszakának felvételeiből készülő The Beatles: Get Back vidámabb hangulatúnak ígérkezik, mivel Ringo nem volt elégedett, hogy az 1970-es verzió túlságosan a dolgok negatív oldalára koncentrált.

„Nem voltam elragadtatva az eredeti dokumentumfilmtől” – mondta Starr új lemezének, a Zoom In-nek a népszerűsítése kapcsán tartott sajtótájékoztatón. „Az egész arra összpontosított, mi vezetett a szétváláshoz” – jegyezte meg a 80 éves legenda. Hozzátette, hogy a hires, tetőtéri koncertről szóló rész is csak körülbelül hét-nyolc perc hosszú volt a Let It Be-ben. “Peter filmjében 43 percet áldoznak erre a koncertre. A zenéről és a sok örömről szól majd ez a mozi. ”

A dobos így folytatta: „Többször is beszéltem Peterrel arról, hogy mennyit nevettünk, szórakoztunk akkoriban. Játszottunk és tettük a dolgunk. Jackson folyamatosan jött és megmutatta, miket talált. A felvételek felelevenítették bennem, hogy mennyi szórakoztató pillnatunk is volt akkoriban. Nagyon sok vidámsággal járt a lemezek, a dalok készítése, ezért mindenképpen várom, hogy láthassam a kész filmet, ezekkel az élményekkel. Annak ellenére, hogy voltak vitáink, családként szerettük egymást, és ez a Get back-ben meg is mutatkozik majd. ”

Az alkotó, Jackson szerint is eltér a valóság a körülötte kialakult mítosztól. Azt is elmondta, hogy a Beatles-filmhez használt technika olyan élményt nyújt majd, mintha visszarepítené az időben a rajongókat. “Úgy érezhetik, hogy 1969-ben vannak, bent ülnek a stúdióban és onnan szemlélik, hogyan csinált együtt nagyszerű zenét a négy barát.” – fogalmazta meg összegzésként.

A fent emlegetett sajtótájékoztatónak Ringo új lemeze, a Zoom-In volt a főszereplője, ami a napokban jelent meg. Az 5 dalt tartalmazó kiadványon szereplő Here’s to the nights-hoz klip is készült. A kiemelkedő szerzemény Diane Warren nevéhez köthető. Ő toborozta össze a sztár-gárdát is; így a dalban Ringo mellett hallható Paul McCartney, Sheryl Crow, Dave Grohl, Lenny Kravitz, Joe Walsh, Ben Harper, Finneas, Chris Stapleton,  Yola, Jenny Lewis, Corinne Bailey Rae, Eric Burton (a Black Pumas-ból) és Steve Lukather.