A kaliforniai Weezer új videót adott ki a „Grapes Of Wrath” című dalhoz, amely az együttes legújabb – január végén megjelent- és legnépszerűbb albumának, az OK Human-nek az egyik kiemelkedő dala. A videót, amely nem mellőzi a humort, Brendan Walter és Jasper Graham rendezte. A zenekar a klipet a Grapes Of Wrath című John Steinbeck könyv megjelenésének 82. évfordulójának tiszteletére jelentette meg április 14-én.

Nem ez az egyetlen történés a Weezer házatáján, ugyanis az elismert Los Angeles-i Filharmónikusokkal és a YOLA-val (Youth Orchestra Los Angeles) közösen léptek színpadra a napokban, amit live stream formájában meg is lehetett tekinteni. Az ikonikus Walt Disney Hangversenyteremben fellépő zenekar a januárban megjelent OK Human című albumot mutatta be, kiegészítve néhány korábbi nagy slágerükkel.

Valószínűleg a zenekarnak ez az egyetlen lemeze, amely költői formában jeleníti meg a magányt, az elszakadást és a középkorúság elérését. A dal mondandója azt taglalja, hogy a nehezebb körülmények között még inkább embernek érezhetjük magunkat. Ez egyébként a zenekar 14. stúdióalbuma, amit a The Beach Boys “Pet sounds” című korongja ihletett. A lemez anyagát analóg stúdió felszereléssel rögzítették, és egy harmincnyolc tagú zenekar is közreműködött a stúdióban. A végeredmény: barokkos pop született, némi Beatles-es hangulattal és természetesen visszaköszönnek a most divatos zenei stílusjegyek is. És még egy hír a srácokkal kapcsolatban: korábban beharangoztak egy Van Halen által ihletett albumot is. Nos, a “Van Weezer” névre keresztelt lemez, amelynek még tavaly kellett volna hogy megjelenjen, május 7-én kerül kiadásra!