Brian Johnson, az AC/DC énekese megerősítette, hogy készül az önéletrajzi könyve. A tervek szerint október 26-án jelenik meg a ‘The Lives Of Brian’.

„Volt néhány hosszú éjszakám és néhány remek is, rossz napok és sok jó is” – mondta Johnson hivatalos nyilatkozatában. „Kóristafiúból rock’n’roll énekes lettem – most pedig könyvet írtam róla.”

Johnson 1980-ban csatlakozott az AC/DC-hez, Bon Scott halálát követően. A ‘Back in Black’ volt az első albuma a csapattal, ami egyből a Top 5-be jutott a Billboard listáján és huszonötszörös platina lett! A Rolling Stone magazin által 2003-ban összeállított Minden idők 500 legjobb albumának listáján a 73. helyre került ez az anyag.

Brian 2016-ban kénytelen volt szüneteltetni a zenélést, miután fennállt nála a teljes hallásvesztés gyanúja. Az AC/DC a 2014 novemberében megjelent ‘Rock or Bust’ albummal turnézott éppen, végül Axl Rose, a Guns’N’Roses frontembere jelentkezett, hogy segítse őket a hátralévő koncerteken. 2020-ban Johnson visszatért, miután hallását kísérleti technológiával helyreállították. Azóta már megjelent a banda tizenhetedik stúdióalbuma, amely 2020november 13-án látott napvilágot.

„Onnantól kezdve, hogy északkeleten nőtt fel, az egykori brit hadsereg őrmesterének és egy olasz anyának a fiaként, és hogy bekerült a világ legnagyobb rockzenekarába, a ‘The Lives of Brian’ című könyv a zeneipar egyik legjobb történetét meséli el Brian saját, utánozhatatlan modorában.” – nyilatkozta a Penguin Random House kiadásért felelős igazgatója. Rowland White külön közleményben közölte: „Az élete hullámvasút volt, hol csúcsok, hol mélypontok, amelyek során a sikert túl gyakran érezte elérhetetlennek. De még akkor is, amikor úgy tűnt, hogy a vesztésre áll, soha nem adta fel. Végig két lábbal a földön maradt.”

“A ‘The Lives Of Brian’ egy élénk, múltidéző, életigenlő és gyakran hangosan nevetős alkotás.” – jellemezte Rowland. “Brian egyedi figura, és nincs is más, amire büszkébb lehetnék, mint hogy kiadom a könyvét.”