A Green Jelly neve ismerősen hangozhat azon rockrajongók számára, akik a 90-es években az „egyslágeres” előadókkal is képben voltak. A heavy/comedy rockot játszó együttest leginkább a ”Three little pigs” című daluk által ismerhetik az emberek. A klasszikus mesét ültették át heavy metal környezetbe és Amerikában a 17. helyre jutottak vele a slágerlistán, Angliában pedig az előkelő 5. helyen is álltak. Az amerikai zenekar 12 éve nem adott ki stúdióalbumot, ám idén visszatérnek; megjelenik a hatodik nagylemezük, ’Garbage Band Kids’ címmel.

A korong, ami CD-n és vinylen lesz kapható, június 11-én érkezik a Cleopatra Records-tól, és az első kislemez, a ’Punk Rock Pope’ már el is érhető április közepétől. A 17 dalt tartalmazó albumon vendég előadók is szerepelnek, mint például „Weird Al” Yankovic és a Suicidal Tendencies tagjai, a Dwarves, Piledriver, Fishbone, Kittie, Hacksaw Jim Duggin, a Trailer Park Boys sztárjai és Wink Martindale.

A ‘Garbage Band Kids’ emellett figyelemfelkeltő albumborítót is kapott, amely olyan grafikákat jelenít meg, ami nem mindenki számára gusztusos. Azonban érdemes alaposabban megfigyelni ezt a képet, mert felfedezhető rajta a lemez összes dala egy-egy rajz formájában.

A ‘Garbage Band Kids’ nem egy hétköznapi album, már a felvétel módját tekintve sem. „Ez az első album a zenetörténetben, amelyet a rajongók rögzítettek a rajongók számára!” Bill Manspeaker, a zenekar vezetője sajtóközleményben közölte, hogy a Green Jelly rajongói a világ minden tájáról becsatlakoztak, hogy segítsenek összehozni a dalokat.

Úgy tűnik továbbá, hogy az album tartalmazza majd a „Three little pigs” újrarögzített változatát is.

Tracklista:

1. „Pukebox”, 2. „Silence of the Squarepants”, 3. „Punk Rock Pope”, 4. „Fuxk It”, 5. „Boy Who Cried Wolf”, 6. „Drinking Song”, 7. „Back Alley Dentist”, 8. „Champion”, 9. „333”, 10. „Hey Hey Hey”, 11. „Beat My Meat”, 12. „Weirdo” [CD only], 13. „Freetoe Feet” [CD only], 14. „Ballad of Green Jellÿ” [CD only], 15. „Three Little Pigs”, 16. „Mægnus Ærena”, 17. „Holyman Back” [CD only]