Legutóbb négy éve jelentetett meg lemezt a Styx, ’The mission’ címmel. Most, az amerikai west coast legendák bejelentették, hogy érkezik a 17. stúdióalbum.

’Crash of the Crown’ címmel jelenik meg június 18-án a zenekar új korongja, amire már leadható az előrendelés a Styx oldalán. Az anyagot bakelit és CD formátumban is piacra dobják, ugyanakkor elérhető lesz digitális platformokon is. Egy sajtóközlemény szerint az utóbbi időszak hullámvasútja adta az ihletet az új anyaghoz, miszerint felemelkedünk, mélybe zuhanunk, majd ismét emelkedésbe kezdünk.

A banda még nem adta közre az új album teljes tartalmát. Tavaly nyáron, az énekes-gitáros, Tommy Shaw arra utalt, hogy az új album már majdnem készen áll, és hamarosan várható a megjelenés. „Megvan a dob és rögzítettük a gitártémákat is” – mondta. – „Azt hiszem, mindent feljátszottam és a legtöbb ének szólam is készen van. Írunk és írunk, lassan a végére érünk, de most úgy érzem, kiégtem. Mintha nem tudnám befejezni azt, ami még hátra van. Szóval kissé tartok a véglegesítéstől, de be kell mennem a stúdióba, és meg kell csinálnom a hátralévő munkálatokat. Úgy tűnik, a rajongóknak nincs miért aggódniuk, hiszen végül elkészül a lemez.

A Styx két bónusz dalt, „The Same Stardust” és az „Age of Entropia” című szerzeményt is kiadja, amely kizárólag az áttetsző kék vinyl verzión található majd meg, öt élőben eljátszott dallal együtt.