Bor, zene, boldogság… ez a BOLDOGkisfalud Feszt Tokaj-Hegyalja szívében, a Bodrog és a Zemplén ölelésében, Bodrogkisfaludon. Prémium borászatok, kézműves vállalkozások, gasztronómia, zene, egy csipetnyi természet és az a hatalmas szív, amely itt dobog. Mindamellett a kisebb és nagyobb gyermekek sem maradnak program nélkül: bábszínház-találkozó, vízi és szárazföldi kalandtúrák, valamint kreatív programsorozatok várják őket.

A főszereplők a Kisfalucska Udvarház & Bisztró, ahol a kikapcsolódási lehetőségek számos típusa mellet a frissességre és a séfek nemzetközi tapasztalatára épülő konyha különlegességei hívják fel magukra a figyelmet, valamint a Bodrog Borműhely, amely megújult épületegyüttesével, hangulatos udvarával és csodás boraival várja a látogatóit, illetve az utóbbi év egyik sikersztorijának helyszíne, a Seven Hills Distillery (whisky és gin lepárló). Ugyanis itt készül a világot 3 nemzetközi versenyen is maga mögé utasító Tokaj Gin. A helyszínek a Petőfi utcában, egymástól néhány lépésre helyezkednek el, ha középre állva kinyújtjuk a két karunkat, szinte bárhová elérünk… És hibázni nem tudunk, mindig valami jó kerül a kezünkbe.

A program

„Be kell rúgni az ajtót, olyat kell csinálni, amit más nem” – mondta egy kedves ismerősünk, mi pedig ezen felbuzdulva a fesztivál minden elemében próbálunk valami rendhagyót hozni, így a zenei fellépők tekintetében is. Egy kalandos barátság és szerelem révén például egyenesen Párizsból repül majd Bodrogkisfaludra egy zenekar, hogy felrobbantsa a fesztiválszínpadot a műfajokat ötvöző, határokat feszegető, jól komponált, kifinomult, de olykor zúzós zenéjével. Ők a Les Gars Dans L’Coin. Hét fenegyerek a fények városából, akik csak azt várják, hogy feltekerjük a potmétereket…

A nagyszínpad kiemelt főszereplője pedig az Anna & the Barbies lesz, akiket a hazai könnyűzenei élet meghatározó részeként aligha kell külön bemutatni.

Mellettük fellép még a Kelet Brass Band, akik saját dalaikon kívül örökzöldeket szólaltatnak meg különleges hangszereiken, az országos és nemzetközi utcazene fesztiválokról ismert show műsor pedig ezúttal sem marad el.

A Milagro (Santana Tribute) Band pedig Latin-Amerikát varászolja majd a színpad elé az összetéveszthetetlen gitárhangzással és az ütősök lüktetésével, valamint más, kisebb formációk is a húrok közé csapnak a nap folyamán.

A különös figyelemmel összeállított zenei szegmensen túl 10 borászat részvételével, helyi prémium kézműves termékek vásárával, különféle gasztronómiai „ámokfutásokkal”, változatosan kreatív-interaktív gyermekprogramokkal, továbbá egyedi fesztiválinstallációval várja a fesztivál a látogatókat. Emellett helyi „punkként” – a világot meghódító Tokaj Gin mellett – a tokaji BAZ Beer kézműves sörfőzde is csapol majd a fesztiválon, ameddig csak bírja…

A helyszínek a Petőfi utcában, egymástól néhány lépésre helyezkednek el, az udvarok hatalmas zöld területekkel rendelkeznek, így a programelemek lounge-os, chill-es hangulatban telhetnek – remélhetőleg nyári napsütésben-, a nagyszínpados koncerteken pedig, háttérben a hegyekkel, a naplementében tombolhatjuk ki magunkat!

Péntek délután borvacsorákkal és borkóstolókkal készül, szombaton padlóig a gázpedált, reggeltől estig sokszínű programválasztékkal, vasárnap pedig különleges reggelikkel várjuk a kellemesen elfáradt fesztiválközönséget.

Nagyon fontosnak tartjuk a helyi közösség építését, illetve a borvidék és Bodrogkisfalud reprezentációját, amelynek a falubeli, magas színvonalat képviselő borászatok, a környékbeli kézműves termelők is meghatározó részét képezik. Azt szeretnénk, hogy a falu felkerüljön  az ország turisztikai és fesztiváltérképére. Célunk az, hogy mindenki, aki ellátogat hozzánk, töltődjön fel egy kicsit, vigyen magával a jó hangulatból, „Boldogkisfaludból” minél többet, és sokszor térjen még vissza hozzánk, Tokaj-Hegyaljára. 

Belépéssel kapcsolatos információk

A legújabb szabályozás értelmében a BOLDOGkisfalud Fesztre való belépéshez nem szükséges a védettség igazolása, tehát életkortól függetlenül bárki részt vehet a rendezvényen.

A belépéshez fesztiválpohár vásárlása szükséges, illetve ezúton tudjuk biztosítani, hogy a járványhelyzetre való tekintettel mindenki a saját poharát használhassa a fesztiválon.

A rendezvény programjai nem belépősek, ugyanakkor felnőttek és gyermekek számára egy-egy fesztiválpohár megváltása szükséges a belépéshez.

A felnőttek számára egy logózott borospohár + ajándék „nyakbaakasztós” pohártartó: 1800 Ft, gyermekek számára pedig az összecsukható, logózott fesztiválpohár: 700 Ft.

Találkozzunk június utolsó hétvégéjén Bodrogkisfaludon, a nagyszínpad előtt!