2021. november 26-án a budapesti Akvárium Klubban lép fel a finn speed-power metált játszó zenekar. Ezúttal akusztikusra veszik a figurát, hiszen a hamarosan megjelenő 11. nagylemezük is ilyenre lett hangolva. A turné vendégzenekara a svéd Eleine lesz.

A jegyek megvásárolhatók a https://tixa.hu/sonata_arctica_akvarium_acoustic oldalon.

A zenekar 2019-ben jelentette meg a tizedik, ‘Talviyö’ című albumát, 2020 májusában már csak livestream formájában jutottak el a közönséghez, miután a pandémia beütött. Már akkor is akusztikusra vették a hangszerelést, és úgy tűnik, így is folytatják a közeljövőben.

Az együttes frontembere, Tony Kakko a Kaaos TV-nek tavaly adott interjújában elmondta: szeret otthon lenni, de ami sok az sok, vágyik a szabadba. ”Hiányoznak a rég nem látott családtagjaim, barátaim, de elfogadom, hogy pandémia idején körültekintőnek kell lenni. A leállás a zeneiparban is okozott problémákat, akár csak számos más területen a világban. Ezt egyenesbe hozni nem lesz egyszerű.” – mondta az énekes. Azt is elárulta, hogy sokkal elfoglaltabb volt a négy fal közé zárva, mint bármikor eddigi életében. A gyerekekkel ugyan most több időt tudott tölteni, ám nagyon sokat kellett tanulni is velük. Tony azért megnyugtatta a rajongókat, hogy dolgozott demókon is.

A livestream showról is kifejtette véleményét, ugyan ők is rákényszerültek erre a formátumra, végül is ez egy pozitív pont a negatív térben. De az énekes nem igazán rajong ezért a kényszermegoldásért, mert számára a fizikai része nagyon hiányzik. Nincsenek ott a rajongók, akikhez szereti közel érezni magát. Kakko azt is elmondta, nem annyira egyszerű akusztikusba átültetni a metál dalokat, ennek ellenére a legtöbb albumukról szerepel majd dal a turnén. ”Kissé másnak hangzik ebben a formában, olyan, mintha másik zenekart hallgatna a közönség. – tette hozzá Tony. Végül azzal zárta az interjút, hogy hiába szövögetnek terveket a leállás alatt, előbb a gazdaságnak kell készen állnia az újranyitásra.

Úgy tűnik, ősszel már megvalósulhat a tervezett turné.