A 2021-es Rockmaraton is „kútba esett” a járványhelyzet miatt, de a szervezők úgy döntöttek egyszeri alkalommal életre hívják a Metal Factory-t. Itt 100 magyar zenekar lép majd fel a dunaújvárosi Szalki-szigeten, ami egy nagyon tiszteletre méltó elgondolás.

A helyszín és a dátum is az eredetileg tervezett rendezvényhez igazodik, azaz július 6. és július 10. között dübörögnek a bandák három színpadon.

„Korábban a Facebookon feltett kérdéseinkre érkezett válaszok alapján egyértelmű, hogy a többség számított arra, hogy idén nyáron is a Szalki-szigeten bulizzon, és őket sem szeretnénk cserbenhagyni. 2021. július 5-10. között azok számára, akik a korlátozások mellett is szerettek volna velünk idén fesztiválozni, megszervezzük a Metal Factory fesztivált. A rendezvény nevével szeretnénk otthonunk, Dunaújváros és az ikonikus Vasmű előtt tisztelegni.” – olvasható a fesztivál közleményében.

A színpadok elnevezése: Acélöntőmű ,  Hideghengermű  és Kokszolóblokk.

 Többek között fellépnek:  Road,  Ektomorf,  Subscribe,  Paddy & The Rats, Depresszió,  Leander Kills,  Sear Bliss,  Lazarvs,  Pokolgép,  Kalapács,  Aurora,  Dalriada,  Don Gatto,  Hétköznapi Csalódások,   Prosectura,  Junkies,  Rómeó Vérzik,  Akela,  Watch My Dying,   Moby Dick, Macskanadrág.  

A részletes program itt tekinthető meg:

http://metalfactoryfestival.hu/program/?fbclid=IwAR2madfRYqAtdJ7mifeqLdKiqhEtX1IAZ0_W70Qsl_D3PeetjJqnjYfL-m4