„Tíznél is több dolog, amit eddig nem mertél megkérdezni zenészkén” címen a Hangfoglaló videosorozatot indított az alábbi témakörökben: Mire figyeljünk egy zenekari fotózáson, hogyan érdemes merch-termékeket árusítani, és hogyan oldhatunk meg bosszantó és nehéz zeneipari konfliktusokat? Többek között ezekre a kérdésekre is gyakorlati példákon keresztül ad lehetséges válaszokat a Backstage Home videósorozatának újabb négy epizódja.

A teljes sorozat itt érhető el: https://hangfoglalo.hu/aktualis/tiznel-is-tobb-dolog–amit-eddig-nem-mertel-megkerdezni-zeneszken?fbclid=IwAR3J9i4yS0OKB3ufDjC99BGD1T55e8ntp4yW4iWMNpnHz8ribY6vy_Jjul8

Mi most a pályázatírással kapcsolatos tudnivalókat emeljük ki:

Az adminisztráció és a pályázatírás útvesztőjében ad segítséget Bánki Nikoletta, a GrapefruitMoon Records alapítója és vezetője, aki több zenekar menedzsmentjéért is felel. Az NKA-regisztrációról és a pályázás menetéről tudhatunk meg tőle hasznos részleteket, például azt is, mennyire káros, ha különösebb koncepció és előszűrés nélkül pályázunk szinte minden adódó lehetőségre. Bánki Nikoletta elmondása szerint sokkal hatékonyabb módszer, ha egy előadó és menedzsere akár több éves stratégiát alkot, és csak arra a lehetőségre pályázik, ami tényleg érdemben segítené céljai elérésében az adott előadót.