Szeptember 25., Ferencvárosi Művelődési Központ

A Robert Fripp által vezetett kultikus progresszív rock zenekar fennállása óta mindössze háromszor járt eddig Magyarországon. Legutóbbi, MüPás koncertjük hatására alakult 2018-ban a „Level 6” formáció. Óriási léptékű feladat, különleges szakmai kihívás ezt a zenét játszani, így nem csoda, hogy sokat kellett várni a magyar tribute zenekar a bemutatkozására. A Level 6 felállása is egészen rendhagyó: a 9 fős formációban 2 gitáros, 2 dobos, 1 basszusgitár és egy Stick, egy hegedű és egy szaxofon játszik, illetve még egy énekes alkotja a zenekart.

A magyar tribute banda kezdetei óta azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a Crimson életművének lehetőleg teljes spektrumából merítsem repertoárjába, így a szeptemberi koncerten 1969 és 2003 közötti számok vegyesen szerepelnek majd. Hangzásban pedig törekednek rá, hogy az autentikus hangszereléseket is alkalmazzák, ez indokolja a szokatlan felállást, mely majdnem minden szám esetében módosul kicsit.

A bemutatkozó koncert egyik különlegessége, hogy nem csak egy válogatás lesz az óriási Crimson életműből, de az idén jubileumát tartó Discipline lemez is a fókuszba kerül, és majdnem egészében elhangzik majd! Ezek a dalok bizonyos mértékig újragondolt formában, a Level 6 hangszerelésére alkalmazva csendülnek fel – de természetesen a régi, klasszikus számok sem fognak hiányozni majd, hiszen a műsoridő felét a ’69-’74 közötti repertoár teszi majd ki. A koncert pedig nemcsak a repertoárt tekintve lesz nagy vállalkozás, de műsoridejében is nagyléptékű: a kb. 2,5 órás előadást egy szünet szakítja majd meg.

A koncert eseménye itt találhatóhttps://www.facebook.com/events/397266904621249   Jegyeket vásárolni a helyszínen lehet!