„Csaknem húsz esztendő után először, ismét videóklipet forgatott az Európa Kiadó. Egy lendülettel mindjárt négyet is! Reméljük, felkészültek, mert a videók elkészültek, és a napokban kerülnek – egymást – a nyilvánosság elé.

Elsőként az EK 2020. július 19-i, a Pontoon-on tartott koncertjén forgatott közösségi klipjét mutatjuk be.

Rendező: Menyhárt Jenő, vágó Surányi Ádám, operatőrök: a közönség a képi rögzítés feladatát önként bevállaló tagjai, akik a megadott szám alatt a helyszínen mobiltelefonjaikkal felvételeket készítettek, amelyeket utólag elküldtek a zenekarnak. Ennek a közös nekirugaszkodásnak az eredményeként pedig itt és most megtekinthető az Európa Kiadó osztályon felüli díszleteket felvonultató, huszonegynéhány kamerával forgatott, minimál költségvetésű közösségi klipje.

”Ez a város egy távoli bolygó, itt élni nem rossz és itt élni nem jó…”

Folyt. köv.”

Az első videóklip itt tekinthető meg:

https://europakiado.a38.hu/index.php?page=video&id=2099

„Másodikként, az EK „Így Vonulunk Be” Marching Band videóját mutatjuk be.

Készítették: Menyhárt Jenő és Takács István Gábor, vezető operatőr: Baróti Gábor.

Az Így Vonulunk Be Marching Band sohasem alakult meg vagy oszlott fel, 2020 egy kora őszi délutánján egyszerűen megjelent Budapesten, a Lövőház utcában. Az arrajáró emberek többnyire csodálkozva nézték és hallgatták a színen már-már peckesen átvonuló, menetoszlopos tagjaival alakzatszerűséget formáló zenekart.

”Mi így vonulunk be a történelembe, mi így vonulunk be, mi így vonulunk be…”

 Aztán a Marching Band, ahogy felbukkant, úgy szép lassan el is tűnt a Fény utcai piac épülete mögött. Nem tudni, most éppen merre járnak. Azóta nem látta őket senki.

Folyt. köv.”

A második videóklip itt tekinthető meg:

https://europakiado.a38.hu/index.php?page=video&id=4580