„Javában dolgozunk a 2022 őszére várható legfrissebb nagylemezünkön, amelyről máris megérkezett első előzetesként egy új szám. A szövegét Pusztai Zoltán költő barátunk még a sajnálatos, súlyos betegsége előtt írta, tavaly nyár folyamán. Az albumra javarészt kemény rock dalok kerülnek majd fel és a Rövidzárlat akusztikus megközelítése ebben az értelemben kilóg a többi közül, azért döntöttünk úgy, hogy ez legyen az első felvezető dal. Egy szöveges videó formájában jelentkeztünk vele, mert nagyon fontosnak tartjuk a dal mondanivalóját, amely tűpontos látlelet a XXI. századi magyar valóságról, amely egyszerre tragikus és komikus.

Március 14-én várunk mindenkit a Barba Negra-ba , Romer, Hungarica és Waszlavik koncertre!

Az orosz-ukrán háború kitörése óta aggódva figyeljük a kárpátaljai magyarság sorsát. Kötelességünknek érezzük, hogy ebben a helyzetben segítő kezet nyújtsunk a szülőföldjükön maradt embereknek. Ezért a március 14-ei budapesti koncert bevételéből őket szeretnénk támogatni.

Az elmúlt napok azzal teltek, hogy egy megbízható helybéli szervezetet találjunk ehhez. Kárpátaljai barátainkon keresztül jutottunk el a Remény a Kárpátaljai Gyermekeknek Jótékonysági Alapítványhoz. Ez egy 2017 óta, a beregszászi járásban működő segélyszervezet. Pár napja végre tudtunk beszélni telefonon a vezetőjükkel, Krisztinával. Megszoktuk már, hogy a médiából érkező hírek, sokszor nem fedik a valóságot, így megkértük, hogy meséljen a személyes tapasztalatairól. Elmondta, hogy a tárgyi adományokat az új ukrán szabályozás szerint elkobozzák a határon és onnan egy központi raktárba kerül, így végül pont a kárpátaljai magyarok nem részesülnek belőle. A számlák be vannak fagyasztva, a banki szolgáltatás sem igazán működik, így sokan még a fizetésükhöz sem tudnak hozzájutni. Ennek ellenére közösen kitaláltuk a megoldást, hogyan jut majd el hozzájuk az anyagi segítség.

Tehát a budapesti fellépésünk a Barba Negrában egyben támogatói koncert is. A pólós standunkon lesz egy kihelyezett gyűjtődoboz, így mindenki hozzá tud járulni ehhez a támogatáshoz pluszban is – belátása szerint.

Kitartás Kárpátaljának!”

Jegyelővétel: https://bit.ly/NemzetiDalUnnepJegyek

Hungarica együttes