A tavaly újraélesztett hegyalja fesztiválfíling idén folytatódik: 2022. július 14. és 16. között még ütősebb fellépőkkel vár mindenkit a második Hegyalja Rocktábor, a rakamazi Tiszavirág Kempingben.

Zúzós kis három napnak nézünk elébe, a hangulatot ugyanis olyan zenekarok garantálják majd, mint a Rómeó Vérzik, a Depresszió, a Fatal Error, az Auróra vagy a Down For Whatever. Bekeményít az Omega Diatribe, de a helyi erők is képviseltetik magukat a Hatás Alatt és a MadMan Projekt személyében. Emellett a csajok is megmutatják, milyen is a dögös rock ’n’ roll: itt lesz a Sniffyction, sok egyéb remek banda kíséretében.

A hosszú karantén és eseménytelen nyár után 2021-ben kivétel nélkül ki voltunk éhezve a koncertekre, fesztiválokra. Noha akkor még igencsak éreztette hatását a világjárvány, az első Hegyalja Rocktábor ázsióját mégis növelte a fellépők és a helyszín is, és persze rettentően örültünk egymásnak. Idegeneknek, mindenkinek… Végre újra éltünk! A környékbeli fiatalok, és azon örökifjak, akik könnyes szemmel révedeznek vissza a megboldogult Hegyalja fesztiválra, és az ahhoz kapcsolódó, olykor hiányos, homályos, de megszépült emlékeikre, sokan eljöttek. Tudjátok, amikor még a Motörhead volt a nagyszínpad fő fellépője, a Tankcsapda meg azt énekelte, hogy üljenek a fiúk ölébe a lányok, és a stégről lógattuk a lábunkat a Tiszába egy üveg (vagy flakon) furminttal, reggel pedig összetapadt szájjal kászálódtunk ki olykor nem is a saját sátrunkból. Nyilván, a legtöbben ebbe már inkább belehalnánk, mint élveznénk, de a felszabadult, önfeledt, gondtalan hangulatot jó volna újra átélni. Tavaly is többen érkeztek abból a megfontolásból, hogy hiányzik nekik Hegyalja, és ez a buli talán egy kicsit betölti a megszűnése okozta űrt. A vegyes közönség akkor nyitottan és lelkesen fogadta a kezdeményezést. Idősebbek, fiatalok, punkok és metálosok, mindentől függetlenül mind együtt mulattak, mint régen.

A 2021-es Hegyalja Rocktábor célja éppen az volt, hogy visszahozza ezt az életérzést Tokaj-Hegyaljára – és mint résztvevő fesztiválozó, bátran kijelenthetem, hogy ez igen jól is sikerült. Meglepő találkozások, új ismeretségek, remek koncertek, Tisza-part: minden adott volt, hogy újra átéljük a Hegyalja-fílinget.

Idén is erre számíthat, aki ellátogat Rakamazra, a fent említett zenekarok biztosan nem okoznak csalódást, de a családias, barátságos hangulatú légkör is vonzó lehet azoknak, akik megcsömörlöttek a hatalmas fesztiválok hömpölygésétől.

A szervezők betartották a 2021-ben tett ígéretüket: idén, veletek, ugyanitt.

Facebook oldal: https://www.facebook.com/hegyalja2022