Cserfalvi Töfi Zoltán: „Tudomásul kell venni, hogy nem mindenkiből lesz Iron Maiden”

KlikkTV | 2022. június 11.

Ezúttal Cserfalvi „Töfi” Zoltán, Magyarország egyik legjobb hangmérnöke, az Iron Maidnem, és a Lady Macbeth zenekarok gitárosa volt a vendége Alapi Istvánnak.

„Volt egy olyan öt órás – elmebeteg – bulink, ahol az öt klasszikus Bruce Dickinson lemezt eljátszottuk. Az embertelen volt. Egy évig készültünk, hogy szellemileg és fizikailag is végig tudjuk játszani. Persze, az élet úgy hozta, hogy másnapra bejött egy németországi koncert. A bulit épphogy túléltük, gyorsan letusoltunk és már pattantunk is be a mikrobuszba” – idézte fel Töfi az interjúban.

A kiváló hangmérnök – aki nem mellesleg a szolnoki Denevér Hangstúdió tulajdonosa – beszél arról is, minek a hatására kezdte el ezt a szakmát, milyen hazai sztárzenekarok albumain dolgozott az elmúlt években, továbbá, hogy milyen előadók koncertjeit hangosította élőben a Sziget Fesztivál nagy színpadán, vagy akár egy Aréna bulin.

Jelenleg ötvenedik születésnapja alkalmából készül egy szerzői lemez, ahol a Mobilmánia, Beatrice, Omen, Pokolgép tagjai mellett Dennis Stratton is elvállalta a szereplést. Persze emellett a szolnoki Lady Macbeth 35 éves jubileumi kiadványán is dolgoznak.

A beszélgetés végén az Iron Maiden egyik legismertebb számát játszották el Alapi Istvánnal közösen.

A  video itt érhető el:

https://hirklikk.hu/klikktv/tudomasul-kell-venni-hogy-nem-mindenkibol-lesz-iron-maiden/1153?fbclid=IwAR05JJbabcqmSCiWx2A4216cFL50GrbdkeyrY4keLWVV9JR5D7ZzrOC_EFI