Stoneblood: Egy hét múlva jön a komplett lemez!

A JUNKIES-tagokból verbuválódott STONEBLOOD nevű alakulat „Shrines of Morbid Indignity” címet viselő teljes albuma december 15-én jelenik meg a Metal.hu égisze alatt. Pár nappal ezelőtt, Second Moon címmel vadonatúj lyric videót mutatott be a zenekar, ami már a harmadik dal az egy hét múlva megjelenő nagylemezről. A videó a decemberben érkező album borítójának részleteit mutatja be. A lemezborító-festményét Ikosidio készítette, akivel a közös munka már nem újkeletű: Gravel (énekes-gitáros) és P. (az album dalszövegeinek írója) korábbi közös zenekaruk, a PARAGON ZERO Omass EP-jét is ő illusztrálta. A németországi grafikus az okkult, középkori kultúrából és ősi mitologiai témákból merít.

“Bár nagyon zöldfülű black metalos vagyok, szerintem ez a zene bárki részéről simán befogadható. Ebben a dalban van minden: valaki az első szám (Everlasting Breath) megjelenése után mondta, hogy nem rossz, nem rossz, de blastbeat biztos nem lesz az albumon. Na, ebben még az is van! Olyan volt nekem ezt a lemezt csinálni, mint a nagyszülő-unoka viszony. Komolyabb dolgom nem volt vele, csak maximum elrontani tudtam.” – osztotta meg gondolatait Szekeres András a dallal kapcsolatban.

Andris korábban ezt írta a STONEBLOOD-ról a JUNKIES oldalán: “Rendkívül élveztem a stúdiómunkát, nekem egy kicsit ilyen „utazás az ismeretlenbe” érzésem volt végig. Nem tudom, hova fut ki ez a projekt, de szeretem minden percét, bármeddig is tart.”

Tagok: Viktor Keresztes – drums, Attila Barbaró – bass, Gravel Shores – vocals- guitars, András Szekeres – clean vocals, acoustic guitar

Az utóbbi két hétben publikussá vált dalok:

„Shrines of Morbid Indignity” album dalai:

1. Chant of the Outside

2. Scars Bleeding Fire

3. Everlasting Breath

4. Dive and Divide

5. Second Moon

6. Downfall Distress

7. Inner Devil

8. Rise of the Titans

9. Weeping Hollowness

10. Crown of Ravishment

11. The Sign of Evil Royalty

12. Tortured by Disingenuous Light – The Seventh Shrine

13. Alexander