A Budapest Park új fény áradattal várja bulizóit

“(…)Minőségileg hatalmasat lépünk előre idén az éjszakai élet vizuális megjelenését illetően, és bízom benne, hogy ez a lenyűgöző látványvilág segít abban, hogy a Budapest Park azon túl, hogy hazánk egyik legfontosabb koncerthelyszíneként él az emberek fejében, a biztonságos és minőségi éjszakai szórakozás új arcát mutatja meg a hazai közönségnek. (…)”– nyilatkozta a napokban megrendezett sajtótájékoztatón a Budapest Park alapító-vezérigazgatója, Pálffy András.

A Budapest Parkba tavaly több mint 690.000 néző látogatott el és idén újabb rekordra számíthatunk, hiszen a 13. évadban sem áll meg a felhőtlen szórakoztatás. Az éjszakai élet új szintre emelkedik és este 10 óra után Hundred Sins egy intro zenével folytatja a bulit, majd egy lélegzetelállító fényszínház tárul a szemeink elé. A négy különböző tánctéren (nagytánctér, Dzsungel, Hoppá és Unicum Retro Kert) mindenki megtalálja a neki legkedvesebb dallamokat. A showelemek között szerepelnek a fejünk felett pulzáló ledek, a sarki fény-szerű, éteri megvilágítás és a növényeket izzó színben feltüntető led-mennyezet is. Az afterparty új és kreatív látvány-világának megvalósításában olyan elismert művészek segédkeztek, akik az INOTA Fesztiválon és a Fénydóm megvalósításában is közreműködtek.

A megújított dizájn mellett konkrét party sorozatokra is ellátogathatunk, például a  Surreality Nights-ra és a Tesco Disco-ra. Ez utóbbin az indie, british pop, magyar alter, rock és indie rock szerelmesei is kedvükre táncolhatnak. Ha már tánc, három alkalommal is rophatjuk a nyár legnagyobb szabadtéri folk mulatságain egy táncház keretein belül.

A Blahalouisiana nyitotta a Budapest Park kapuit április 25-én, a nemrégiben megjelent lemezével. Már az Analog Balaton is készül első önálló parkos koncertjére, ami május 30-án kerül megrendezésre. Az Elefánt itt mutatja be SEMMI című legújabb lemezét és szeptemberben az igazi rock n’ roll képviselője, a Quimby is visszatér a színpadra. Valamint sok-sok feltörekvő zenekarral találkozhatunk.

A szeptember végéig tartó évadban a hazai előadók mellett a nemzetközi sztárok sem maradhatnak el. A Z-generáció problémáinak és örömeinek egyaránt hangot adó Yungblud első önálló hazai koncertjére is ellátogathatunk. Sőt, immár visszatérőként szerepel a park fellépői között az Ice-T vezette legendás metál csapat, a Body Count. De, ha egy kicsit más jellegű dallamokra vágyunk, a dub, bossa nova, reggae és trip hop elemeket vegyítő Thievery Corporation elektronikus zenéjébe is belehallgathatunk. A Rise Against chicagói punk-rock zenekar dalai előszeretettel szólnak jó ügyek mellett és két év után újra legnagyobb slágereivel készül -a mostani szezonban- a bulizóknak.

A közönség visszajelzései és a felmérések alapján, a borravaló immár szervízdíjként szerepel majd, aminek teljes összegét, a jogszabályban előírtak szerint a pultosok kapják. A további jatt lehetőségét eltörlik, így megmaradnak a pultosok béren felüli juttatásai és a vendégeknek sem kell feszengeni, hogy mennyi lenne az ideális borravaló. A vakokra és gyengénlátókra figyelve, az itallapot megnövelt betűmérettel, illetve Braille-írással egyaránt elkészítik.

A Budapest Park nemcsak egy koncerthelyszín, hanem egy összművészeti találkozóhely is, ahol minden érzékszervünkre hat a látványvilág és a lélegzetelállító fényszínház egyaránt.

A folyamatosan bővülő kínálatot a budapestpark.hu weboldalon követhetjük, a Budapest Park nyitófilmje pedig itt érhető el: