Több mint öt év várakozás, és a legutóbbi életjelnek tekinthető kislemez után új dallal és videóval jelentkezett a hazai extrém metal színtér veteránjának számító Watch My Dying. A Napköszörű a zenekar alakulásának 25. évfordulóját megünneplő új, Egyenes kerülő című album előfutára is egyben, ami szeptember 5-én jelenik meg. 

Az ősszel érkező albumról Napköszörű címmel mutatták be az első dalt négy napja, aminek a keverését Bőcze Zsolt, a klipet pedig a No Total Films készítette. Bori Sándor gitáros/dalszerző festményei adták a díszletet a helyszínen, a központi motívum pedig a nagylemez borítóján lesz majd látható. A Napköszörű egy olyan személy történetét meséli el, aki kimerülve a környezete irreális mennyiségű elvárásától, azt a bizarr megoldást választja, hogy felszeleteli és felszolgálja magát.

Napköszörű videó: 

Watch My Dying énekese, Veres Gábor rengeteg érdekességet árult el az Egyenes kerülő című új nagylemezről:

„Az ősszel megjelenő albumról elöljáróban annyit, hogy ezúttal igyekeztem magamhoz képest minél egyértelműbben és egyszerűbben fogalmazni, nem használtam idegen szavakat, hogy minden a lehető legvilágosabb legyen. A WMD a kezdete óta a generált káoszról, identitásvesztésről és az érthetetlen jövőről szólt. Ez időközben megvalósult, a bőrünkön érezhetjük minden nap. A Szterotip, a Duplikált Predesztinatív Kooperáció, vagy az Elválasztás kora mind szó szerint váltak realitássá. Ezt az irányt nem lehet és nem is kell tovább a falig tolni, így ezt az albumot jelentősen legallyazott zenei és szövegi eszközökkel szerettük volna értelmezhetőbbé tenni. 

A letisztult mondanivalóhoz letisztult hangzást kerestünk, amit Bőcze Zsolt úrnál találtuk meg. Nehéz feladata volt, de a hagyományos WMD megszólalást úgy tudta újrafogalmazni, ahogyan még mi magunk sem. Egy gyógypedagógus türelmével és egy Lidl pénztáros gyorsaságával dolgozik, nem tudunk elég hálásak lenni neki ezért.

Zenei szempontból talán az is érdekes, hogy több demó készült el, mint ahány dalt kiválasztottunk a lemezre tematika és hangulat alapján, így néhány kiadatlan dologgal együtt egy következő EP is belátható közelségbe került.”

A nyolc új dallal érkező nagylemez a CD verzió mellett limitált színes és fekete színű vinylen is rendelhető. Továbbá 50/50 darabszámban elérhető pólós CD/LP pakkokból is, a póló mintája meglepetés és csak az előrendelők számára lesz elérhető, újranyomás kizárt.  Előrendelés: https://metal.hu/shop/link/zenekar/watch-my-dying/