A 77 éves Charlie 77 sztoriban meséli el az életét – szólt a kötet szlogennek is beillő tömör  összefoglalása. Elsőre a 77 magyar népmese ugrott be, de ez a 77 sztori valóságos történet, hús-vér emberekkel. A kötet bemutatója a Magyar Zene Házában volt május 8-án – ami egyben az október 26-ai arénás koncert sajtótájékoztatója is volt-, amit a Charlie Band koncertje követett. Azt ugyancsak bűn lett volna kihagyni. Hosszú, külföldön töltött évek után 1994-ben első szólóalbumával robbant be a hazai rockzenei életbe Charlie. Az album hatalmas sikere nyomán a következő évben „Csak a zene van” címmel megjelent egy zsebkönyv méretű papírkötéses kötet a zenész addigi életpályájáról. Majd ezt követte egy újabb kiadvány, az „Ami soul az szól”.

A frissen megjelent, képekkel teli, ízléses kivitelű könyvben Charlie maga meséli el eddigi életét. A családi háttértől kezdve a balettintézeti éveken át, megemlékezve az iskolatársakról, a kezdeti zenekarokról és persze a Charlie név eredetéről. Folytatva a Decca-Olympia történettel, a vándorévekkel, közben a Generállal, majd a Tátrai Band-del, aztán az 1994-ben megjelent szólóalbum hihetetlen népszerűsége 13 slágerrel. Szó esik a feleségről, fiáról, barátokról… 

A történetek szórakoztatóak, remek leírást adnak a hazai és a nemzetközi zenei életről. És persze elsősorban az elbeszélő Charlie személyiségéről. Regényes élettörténet, letehetetlen olvasmány. Jól szerkesztett kiadvány, az egyes sztorik előtt zömében odaillő dalszöveg idézetekkel.

A könyvben egy durva hibát találtam. A Tátrai Tibuszt gitárral ábrázoló kép alá a következő aláírás került: Póka Egon félelmetesen jó basszusgitáros volt.

CHARLIE 77 sztori

(Troubadour Books, 236 oldal) keménykötésben

Fotók: Dávid Zsolt