Újra vár az egyik legismertebb Békés vármegyei rockfesztivál!

Idén júliusban immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre Okányban a 2019-ben életre keltett esemény, mely évről évre egyre erősebb programmal várja látogatóit. Ráadásul továbbra is ingyenesen látogatható az esemény!

Ahogy megszokhattuk, a változatos felhozatalban egyaránt megtalálni a hazai rock-metal színtér ismertebb szereplőit, visszatérő zenekarokat és fiatal-feltörekvő csapatokat egyaránt – idén mindez pedig egy külföldi bandával is bővül. A 2024. július 6-án megrendezésre kerülő esemény zenei programjáról ezúttal a Martone Netwörk, az Arany Máté zenekar, a BAM (Ausztria),a hazai zenei élet fenegyereke, Ganxsta Zolee és nem mellékesen a gitáron mindig remekelő társa, Takács Vilkó alkotta páros: a Dos Diavolos és, a népszerűségét töretlen növelő – mondhatni némileg helyi illetőségű Alcohol zenekar, valamint a fő attrakció, a megkerülhetetlen magyar thrash legenda: a Moby Dick gondoskodik! 

Az idei esemény kapcsán az egyik fő érintett, az Alcohol zenekar alapító-frontembere,  Tóth Sándor “Csövi” így nyilatkozott: 

Az idei már a 4. alkalom a fesztivál történetében és reméljük lesz még jó néhány! A rendezvényen minden évben próbálunk 1-1 fellépőt frissíteni, de fontos szempont az is, hogy a faluhoz kötődő zenészek projektjei is helyet kapjanak évről-évre és ez így lesz idén is. Fontos kiemelni, hogy a fesztivál elejétől kezdve sikeres és nagyon jók a visszajelzések, igénylik a helyiek és a környékbeliek is. Szívós László polgármester úr, (aki maga is rockzene kedvelő) és az Okányi Önkormányzat támogatásával minden évben ingyenes tudott maradni a Rockány Feszt. Ez egy fontos és példaértékű kezdeményezés volt a falu életében, ezzel létrejött az első nagyobb okányi rock zenei fesztivál, amit minden évben egyre többen várnak. Reméljük ez így is marad!

A belépès idén is ingyenes! 

Időpont: 2024. július 06.

Helyszín: Okány, Internátus, Hunyadi utca 39-41.

Esemény: https://www.facebook.com/events/437065772082382

Menetrend:

16:30 – Dos Diavolos (Ganxsta Zolee és Takács Vilkó)

17:45 – Martone Netwörk

19:00 – Arany Máté zenekar

20:15 – BAM (Ausztria)

21:30 – Alcohol

23:00 – Moby Dick