A Kint a Bárány zenekar egy 2016-ban alakult formáció. A tagok Zalaszentgrótról és Zalaegerszegről verbuválódtak össze, és számos más metál felállásban bizonyítottak már. Dalaikat a precizitás és az igényesség jellemzi, amolyan örömzenei köntösbe bújtatva. A négy év alatt a zenészek szépen összeszoktak már, az énekesi poszt azonban még kiadó. Jelenleg húsz kész dal vár eléneklésre.

A banda a klasszikus metál felállásban játszik. A doboknál Horváth Norbert, a basszusgitárnál Farkas Gábor, a két szólógitárnál pedig Varga Krisztián és Simon Balázs tolja a saját szerzeményeket. Bazsi a szövegek megírására gyermekkori jó barátját, a színészként dolgozó Máté P. Gábort kérte meg. Elmondása szerint a zenekar nagyon jó hangulatban próbál, igazi baráti közösséget alkotnak. Jelenleg a „Jó trükk” című számuk van stúdió kész állapotban, melynek eléneklésére a népszerű zenészt és énektanárt, Bokodi Bálintot (Lost Continent) kérték fel. A hangfelvétel Bánházi Gábor Zengőkert stúdiójában került rögzítésre. A dalhoz egy karaoke videóklip is készült, amely a zenekar első nyilvános bemutatkozása.

„A Jó trükk című nóta a fajsúlyosabb számaink egyike. Tartalmában hűen tükrözi mindazt a küzdelmet, amit mindannyian megéltünk. Ki tudsz-e törni abból a világból ahova születtél. Van-e mód a továbbhaladásra, amikor ellenérdekelt erők gátolják az utadat. A dal leképezése a társadalmunkban meglévő valós problémáknak, és a kiutat magunknak kell megtalálni.”- mondta Máté P. Gábor, a zenekar szövegírója.

Új dalok megvalósításán jelenleg további vendégénekesek közreműködésével dolgozik a csapat.