A többszörös arany- és platinalemezes punk-rock banda egy provokatív és dinamikus albummal tér vissza. Az amerikai zenekar június 4-én dobja piacra a korongot, Nowhere generation címmel. Erről a címadó dal klipje már meg is tekinthető; március 17-én debütált a legnagyobb videómegosztó csatornákon.

Az idei a csapat 9. nagylemeze lesz, ezt megelőzően 2017-ben jelentkeztek a ‘Wolves’ címet viselő anyaggal. A szókimondó srácok ezúttal is agresszív punk-rock zenét játszanak, ami pedig a szöveg részét illeti, a tizenegy dalt részben a zenekar tagjainak gyermekei és a Rise Against rajongói közösségének támogatása inspirálta.

„Rájöttem, hogy az emberek őszinteségre vágynak, és hogy a zene a változások katalizátora lehet. Azt gondolom, hogy sok szempontból nekünk küldetésünk volt az emberek felrázása, és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ezt megtehettem. Reméljük, hogy ezzel a lemezzel felébresztjük az embereket, még akkor is, ha ettől páran kényelmetlenül érzik majd magukat ”- mondta Tim McIlrath frontember.

Az énekes szerint az „amerikai álom” azzal kecsegtetett, hogy a következő generáció jobb less. Ha felelősöket kell megnevezni, csak a politikusokra lehet mutogatni.. Szerinte a kemény és odaadó munkát már nem értékelik, és egyre nagyobb a szakadék a társadalmi rétegek között.

A Nowhere Generation dinamikus címadó dala mellett helyett kapott a lemezen a gyors és dühös „Broken Dreams, Inc.”, egy hangulatos ballada, a „Forfeit”, a „Sudden Urge”, ami  punkosabb energiákkal bír, a „The Numbers” pedig egy egyszerűbb szerzemény, ám a dallama garantáltan fejben ragadós, és itt a „Talking To Ourselves” is, ami arról szól, hogy szeretnék, ha nem csak hallgatnák, hanem meg is hallanák őket.

A teljes dallista a következő:

1. The Numbers, 2. Sudden Urge, 3. Nowhere Generation, 4. Talking To Ourselves, 5. Broken Dreams, Inc., 6. Forfeit, 7. Monarch, 8. Sounds Like, 9. Sooner Or later, 10. Middle Of A Dream, 11. Rules Of Play

A Nowhere Generation előrendelhető különféle formátumokban, beleértve a soft-pack CD-t, a limitált darabszámú vinyl képlemezeket és a deluxe vinyl kiadást, amely grafikákat és 12 oldalas bookletet tartalmaz.

A címadó dal klipje ugyan fekete-fehér, mégis markáns darab. Mondandójával üzenetet hordoz; a mainstream popkultúra kritikája, illetve azoké is, akik a csúcson vannak és aktívan dolgoznak a valódi egyenlőség elnyomása érdekében.