A Rise and Fall zenekar 2017 októberében alakult. Azóta dolgoznak a srácok az egy hónapja elkészült első anyagon, amely 11 dalt tartalmaz. A zenekar tagjai: Földes Gábor gitár, Nagy Ferenc dob, Bucher József basszus és Dudás Tamás ének/gitár. Az egyedi rock zenét játszó csapat saját ötletekből építkezik. Eddig három videót forgattak a zenészek a Down with the demons című anyagukhoz. A szerzemények véglegesítve Földes Gábor stúdiójában – Century stúdió- lettek, a második lemez dalaival is haladnak a borsodi srácok, terveink szerint ezt már full analóg technikával fogják rögzíteni.

„Lassan haladtunk a felvételekkel, mivel eleve össze kellett szoknunk és a dalok is lassan jöttek. Sok mindent történt velünk, ezért sokat csúsztunk, de végül csak elkészült az anyag! Nekem személy szerint ajándék ez a zenekar, egyfelől a profizmusa, másfelől a nyugalma miatt. Azok az energiák, amik itt vibrálnak, mindig csak jót szülnek és nagyon vártam már, hogy egyszer ilyen hangulatban zenélhessek. Hogy miért az az anyag címe, hogy Le a démonokkal? Azt hiszem ez nyilvánvaló. A mai világban az a legnehezebb, hogy megbirkózzunk a saját démonjainkkal. A másokéról már nem is beszélve… A három év közös zenélés olyan stílust eredményezett, ami egyedi. Én azért zenélek már hosszú ideje, hogy ez meglegyen. Éveket vártam, hogy megint egy profi, hiteles, jó zenekarban játszhassak.” – nyilatkozta Dudás Tamás.

„2017. október 23-án volt az első hivatalos Rise and Fall próba, amikor négyen először találkoztunk – folytatja Tamás. Tudtam, hogy fontos az első dal, amihez hozzáfogunk, mert az meghatározza a jövőbeli zenénk alapjait. A Heartbeat-et vettem elő, amit 2016 nyarán írtam. Egyik éjszaka nem tudtam aludni, ráhajtottam a fejem a 3 éves kislányom mellkasára és hallgattam a szívdobogását. Olyan jó üteme volt, hogy fogtam a gitáron és elkezdtem abban az ütemben pengetni. Így született meg a dal alapja. Úgy gondoltam, ez az ötlet jó lesz az első próbára. Ahogy megmutattam, Joci rögtön ráérzett, aztán gyorsan beszálltak a többiek is. Emlékszem, azon a próbán épp ott volt a szülinapos Virág úr – ex-Screen- is. Ült a sarokban és mondta: Jó lesz ez, Tomperka. És a próba végén még a Shark-ot is összeraktuk.”

A teljes lemezt itt lehet meghallgatni: https://www.youtube.com/watch?v=5AgUwKTCBWc