Március 19-től elindult Queen történelmének legfontosabb pillanatait bemutató videósorozat. A következő egy évre egyedülálló utazásra hívják a Queen rajongóit, hogy felfedezhessék a zenekar történetének néhány olyan aspektusát, amelyet eddig lehet, hogy nem ismertek. A kronológiai sorrendben haladó sorozat a banda legkorábbi koncertjeitől, a világ hatalmas arénáin keresztül haladva vezet a közelmúltba, az Adam Lambert-érába.

A Queen – The Greatest címmel futó ötven(!) részes sorozat az 50 éves együttes hetente frissülő dokufilmje, amit a Queen hivatalos YouTube-csatornáján lehet megtekinteni. Olyan rutinos szakember vállalta ezt a feladatokat, aki a sorozat megálmodója, producere is egyben. Simon Lumpton már számos dokumentumfilmet készített a zenekarról, így bízhatunk a hozzáértésében. A film anyagai a hivatalos archívumból származnak, láthatunk ritka és korábban már bemutatott részleteket is.

A koncertfelvételek mellett egyedülálló backstage jeleneteket is elénk tár a filmsorozat, illetve megismerkedhetünk a legsikeresebb dalok és albumok háttértörténetével is. A következő hetekben a Killer Queen, a Somebody To Love és természetesen a Bohemian Rhapsody születésébe is betekintést nyerhetünk, de korai Rainbow-beli koncert, az Odeon show részletei, vagy a legendás Hyde Park-os koncert sem marad majd ki a felhozatalból.

Az utazás első része már elérhető. Nézzük meg a karriert indító dal, a Keep Yourself Alive sztoriját!