Anna Mae Bullock életéről 1993-ban már készült egy film, Tina: What’s love got to do with it címmel. Brian Gibson alkotásában betekintést nyerhettünk Tina Turner magánéletébe is, nem csak a szárnybontogatásait kísérhettük figyelemmel. A most 81 éves énekesnő zenei pályafutását a Grammy-díjas férje, Ike Turner oldalán kezdte meg. Sikert sikerre halmoztak, azonban annyira megromlott a kapcsolatuk, hogy mind házastársként, mind zenészként elváltak újtaik.

Tina nyilatkozott a magánéleti problémáiról is a ’93-as filmben. A férje bántalmazta és lelkileg is teljesen tönkretette. Saját erejéből állt végül fel újra, és küzdötte magát vissza a csúcsra. Zenei karrierje mellett több mozifilmben is láthattuk.

A tizenkétszeres Grammy-díjas és többszörös Golden Globe-díjas amerikai származású svájci énekesnőt beválasztották a rock and roll halhatatlanjai közé, de a Rolling Stone magazin is beválogatta minden idők 100 legnagyobb énekeseinek sorába.

A „Rocknagyi” új önéletrajzi filmje, a TINA március 27-én debütált az HBO-n. Az anyag archív felvételek felhasználásával készült, és természetesen zenei betétek is hallhatók benne. Az énekesnő több közeli barátja, csodálója is megszólal benne, így például Roger Davies, vagy Oprah Winfrey.

Ismeretes, hogy több negatívum is beárnyékolta a díva életét. Egészségügyi problémáiról és fia öngyilkosságáról nem szívesen beszél. A dokumentumfilmben kitárulkozik, teljesen őszintén vall a mélypontokról is. Magánéletéből olyan részletek is ismertté válnak a nézők, rajongók számára, amiket korábban nem, vagy nem ennyire mélyrehatóan taglaltak a nyilatkozatok.

Tina úgy véli, nagyszerű lehetőség ez a mozi, hogy elbúcsúzzon mindenkitől, a rajongóit is beleértve – és ezt meg is teszi a film végén.