The Ides Of March – ez a címe a lemeznek, ami május 14-én fog megjelenni, és amiről az In stride című dalhoz már klipet is forgattak. Az 51 éves bostoni rocker 2018-ban kezdett szóló karrierbe, akkor adta ki a Year of the Tiger névre keresztelt nagylemezét. Köztudott, hogy Myles, aki Slash-sel is együtt zenél, az Alter Bridge frontembereként lett ismert. Az énekes második szólóalbuma kapható lesz CD-, bakelit-, valamint limitált darabszámban színes vinyl formájában is, illetve elérhetővé teszik digitális és streamelő felületeken is.

A most megjelent klip kapcsán a következőket mondta Kennedy:

„A dalt a lezárások első pánikhulláma ihlette, amikor mindenki nagy mennyiségben vásárolta a WC-papírt és egyéb kellékeket. A szöveg egy közelgő zombi apokalipszis túléléséről szól. Sorra vettem én is a lehetőségeket és úgy vélem, az a legbölcsebb, ha nem reagáljuk túl a helyzetet, nyugodtnak kell maradni és tenni kell tovább a dolgunkat.”

Az The Ides Of March rögzítésénél közreműködött Myles két régi barátja, Zia Uddin dobos és Tim Tournier basszusgitáros.

„Az előző album inkább blues volt, míg a mostani keményebb rock lesz, de blues alapokkal. Sokkal erősebb gitártémák lesznek most a lemezen, szóval izgatott vagyok.” – tette hozzá Myles.

Myles Kennedy: The Ides Of March

1. Get Along 2. A Thousand Words 3. In Stride 4. The Ides Of March 5. Wake Me When It’s Over 6. Love Rain Down 7. Tell It Like It Is 8. Moonshot 9. Wanderlust Begins 10. Sifting Through The Fire 11. Worried Mind