Tizenegyedik stúdióalbumát készíti az amerikai AFI. Négy éve jelent meg a legutóbbi -a banda nevét viselő- nagylemez, amit idén a ‘Bodies’ követ majd. Erről a ‘Looking tragic’ című szerzeményhez már február végére készült video is, de most újabb két dalhoz készítettek klipet a srácok – mindkettő április 9-én lett publikus a megosztókon. Az egyik a ‘Dulcería’, amit a Smashing Pumpkins énekesével, Billy Corgannel közösen írtak meg.

A ‘Dulceríaazt sugallja, hogy ha túl sok időt töltesz az édességboltban, akkor a padlóra ragadva végezheted.” – nyilatkozta Davey Havok, az AFI frontembere, a dal mondanivalóját összefoglalva.

A gitáros, Jade Puget a következőt fűzte hozzá: „Billy és köztem nagyszerűen működött a munkakapcsolat, igazán kreatívak voltunk. Inspiráló volt számomra egy ilyen tehetséges és legendás dalszerzővel közösen alkotni.”

Bárki, aki ismeri a munkásságunkat, tudja, hogy nincs két egyforma lemezünk. Néha van némi hasonlóság, de alapvetően mind más. Néhány rajongó megítél egy új albumot, akár egy új dal alapján is, amely a lemez előfutára. De mint művészek, mi nem tehetjük meg, hogy felülvizsgáljuk magunkat a kritikák alapján, mert csak a kreativitásunkat gátolnánk.„- tette hozzá Puget.

A ‘Bodies’ címet viselő album június 11-én fog megjelenni.

A lemez dalai:

01. Twisted Tongues, 02. Far Too Near, 03. Dulcería, 04. On Your Back, 05. Escape From Los Angeles, 06. Begging For Trouble, 07. Back From The Flesh, 08. Looking Tragic, 09. Death Of The Party, 10. No Eyes, 11. Tied To A Tree

Dulcería:

Far too near:

Looking tragic: