Dave Grohl zenei karrierjének újabb fantasztikus pillanatát élhette meg, miután a Rolling Stones legendás énekesével közösen készített el egy új dalt. Dave és Mick az elmúlt évek eseményeiből merítettek ihletet, melyből megszületett az „Easy Sleazy”, ennek videoklipje április közepén lett publikus. (Mi is megosztottuk már a Video rovatban.) A dalt Jagger írta, aki a következőket nyilatkozta a munkálatok befejezése után:

„Meg akartam osztani ezt a dalt, amit a pandémia miatti elszigetelődés szült, és amit megfűszereztem némi – nagyon is- szükségszerű optimizmussal. Köszönöm Dave Grohlnak, hogy beugrott dobolni és gitározni, nagyon szórakoztató volt a munka vele – remélem, hogy mindannyian élvezitek majd az Eazy Sleazy-t! „

Grohl hozzátette: „Nehéz szavakba önteni, hogy mit jelent számomra ennek a dalnak a felvétele Sir Mick Jaggerrel. Ez felülmúlja minden álmomat. Éppen akkor jött a felkérés, amikor azt hittem, az élet már nem lehet őrültebb… Ez a dal a nyár slágere lesz, kétségtelenül!”

Kicsit több betekintést nyújtva a dalba, Jagger a következőket mondta el a Consequence Of Sound magazinnak: „Biztos vagyok benne, hogy az elszigeteltség légköre megváltoztatta az ebben az időszakban létrehozott produktumokat, dalokat. Bizton állítom, hogy a mostani helyzet sok pályatársnál változásokat hozott a zeneírás módjában.”

Hozzátette: „Nem írtam ennek kapcsán dalokat, az „Eazy Sleazy” az egyetlen, ami ezt a témát érinti. Nemrég írtam meg a nótát és elég gyorsan végeztem vele. Azt gondoltam, nem lövök mellé, ha belecsempészek egy kis humort. Félreértés ne essék, a pandémia egyáltalán nem humor tárgya! Az a tapasztalatom, hogy egy év bezártság után kissé másképp látjuk a világot.”

Grohl zenésztársnak történő kiválasztásáról Jagger így nyilatkozott: „Azt kérdeztem magamtól, ki az, aki nagyon tapasztalt az otthoni zenélésben/hangrögzítésben, és távolról is dolgozhatnék vele, meg még be is vállalná? Úgy gondoltam, hogy Dave lesz a legmegfelelőbb ember erre a feladatra, hiszen kiváló dobos. Nagyon szerettem volna, ha élő dobolás van a dalban, és úgy véltem, hogy Dave remekül fel fogja játszani a dobtémákat. Épp akkor kelt fel, mikor felhívtam. Azt mondta, másnap már rajta is lesz az ügyön! A dobolás mellett basszusgitározott is, illetve felosztottuk a gitárrészeket is. Elég gyorsan megcsináltuk a kész dalt. „ A Rolling Stones frontemberének korábban már volt alkalma együtt zenélni a Foo Fighters-szel, 2012-ben ugyanis Dave és bandája Jagger háttérzenekaraként tevékenykedtek a Saturday Night Live-ban.