A Prodigy frontembere, Maxim Reality új projektet hozott létre Dan Pearce londoni művésszel összefogva. Egy négy dalos kislemezt adtak ki, ami szorosan kapcsolódik ahhoz a művészi installációhoz, ami „Hope” néven fut. Eddig csak a VIP vendégek részére volt elérhető a kiállítás, azonban most bárki megtekintheti június 7-ig a londoni 99 Projects galériában.

Mind a projekt részeként létrehozott szobrok, mind Maxim új dalai visszaköszönnek abban a rövidfilmben, amelyben Pearce fia és a Prodigy frontembere szerepel. Ez is a kiállításhoz kapcsolódik, hiszen az alkotások létrejöttének történetét ismertetik benne.  Ötven szobrot készítettek a művészek, amelyek a világjárvány történetét mesélik el, kiemelve azokat a küzdelmeket, amelyekkel sokan szembesültek ebben az időszakban.

Dan Pearce a közös munka kapcsán elmondta: „Néhány éve ismerjük egymást Maximmal, egy galériában találkoztunk, mivel látogattuk egymás kiállításait, és mindig arról beszélgettünk, hogy egyszer együtt kellene működnünk. A pandémia miatt kialakult helyzet megadta nekünk ezt a lehetőséget, és azt szerettük volna, hogy erről a nehéz évről szóljon az egész, miközben azért sugalljuk azt a pozitív üzenetet, hogy van remény.”

Az alkotó páros az egyik szobrát egy jótékonysági szervezetnek ajánlja fel annak érdekében, hogy forrásokat gyűjtsön a COVID által leginkább érintettek számára.

Maxim új EP-jét szintén a pozitív életszemlélet vezényli. Ennek kapcsán elmondta: „A lemez elkészítése nagyon izgalmas volt! A bizonytalanság idejét éljük, de úgy gondolom, hogy a problémáinkra a válasz egyetlen szóban rejlik, ez pedig nem más, mint a szeretet.”

Keith Flint 2019-es halála óta nem hallatott magáról a zenekar további két tagja. Társuk elvesztése után Liam Howlett és Maxim tervezett egy lemezkiadást Keith emlékére, ám ebből eddig nem lett semmi. Az együttes utolsó kiadása a 2018-ban megjelent ‘No Tourists’. Nem is nagyon nyilatkoztak Flint halála óta, idén azonban megtört a csend. Februárban bejelentették ugyanis, hogy dokumentumfilmet készítenek a bandáról Paul Dugdale rendező segítségével, akivel a Prodigy már korábban is dolgozott, több videoklipjüket és koncertfilmjüket is neki köszönhetik. Hogy mikor lesz látható a film, arról még nincs információ. Csak annyit írtak Liamék a közösségi oldalukra, hogy társuk halála után most érzik késznek magukat arra, hogy leforgassák.