Negyvenéves fennállását ünnepli idén az Anthrax. Az amerikai thrash-metal legendák ebből az apropóból egy különleges livestream eseménnyel készülnek a rajongók számára. Európai idő szerint július 16-án, 19 órakor veszi kezdetét a közvetítés, aminek a beharangozója megtekinthető itt:

Az eseményre – ami alatt a zenekar tagjaival live chat-re is lesz lehetőség – már megvásárolhatók a jegyek. Külön pólókat is készített a banda a nagy születésnap alkalmából, amelyek limitált példányszámban érhetőek el. Ezeken kívül jubileumi poszter és backstage sztorik is kerültek a pakkba, ami a megvásárolt digitális jegy által válik hozzáférhetővé. Az összes vásárlási részlet elérhető a www.anthraxlive.com oldalon.

A livestream július 25-én (európai idő szerint) éjfélig lesz elérhető.

A visszaszámlálás a július 18-ai születésnapig már május 3-án megkezdődött, egy 11 hetes, online videó-doku-sorozat formájában. Minden epizód egy adott albumra összpontosít. Az Anthrax múltbeli és jelenlegi tagjai, a kollégák, valamint zeneipari veteránok osztják meg élményeiket, amelyek a bandához kötik őket. Így látható a produkcióban pl.: Kerry King, Robert Trujillo, Dave Grohl, Dave Mustaine, Gene Simmons, Henry Rollins, John Carpenter, Norman Reedus, Rob Zombie, Slash, Tom Morello, Mike Patton, Neral, Darryl McDaniels (Run DMC), Michael Paulson és Roger Miret.

„Egy 17 éves metálos kölyök voltam Queensből, mikor összehoztuk a bandát.” – emlékszik vissza Scott Ian. „Most egy 57 éves metálos kölyök vagyok Queensből, aki immár a 40. születésnapját ünnepli ennek a bandának. Ez azt jelenti, hogy 40 éven keresztül azt csináltam, amit mindig is szerettem volna és részese lehettem valami sokkal nagyobb dolognak, mint amivé engem tett az idő múlása. A 40 év súlya most olyan könnyűnek tűnik. Ez egy csodálatos történet, ami elismerést, valamint ünneplést érdemel. Gratulálok magunknak! Ugyanakkor ez csak egy állomás az Anthrax életében, mert még mindig sok mondanivalónk van és tartogatunk néhány gyilkos riffet. Azt nem mondom, hogy kész vagyunk egy újabb 40 éves etapra, hiszen senki sem akarna minket olyan idősen látni; én magam 97 lennék… Inkább azt mondom, itt vagyunk legalább még 10 évig, mielőtt visszavonulunk. Köszönöm, hogy lehetővé teszitek mindezt, barátaim!”