A dél-kaliforniai reggae-punk úttörője, a zenekar nevével azonos elnevezésű albumuk megjelenésének 25. évfordulóját ünnepli idén. Az 1996-os “Sublime” olyan időtlen slágereket tartalmazott, mint a “What I Got”, “Santeria” és “Wrong Way”. A rajongók számos különleges kiadányra, eseményre és egyéb termékekre számíthatnak az évforduló kapcsán, többek között egy képregényre, amit a Z2 Comics jelentet meg, de jönnek új videóklipek is a “Garden Grove” és a “Pawn Shop” dalokhoz.

A banda 1988-ban alakult és feloszlásáig változatlan trió felállásban működött. Bradley Nowell énekes-gitáros heroin-túladagolásban halt meg 1996-ban, ami Sublime felbomlását eredményezte. A zenekar ekkor érte el a legnagyobb kereskedelmi sikert, a
Nowell halála után két hónappal kiadott harmadik albumával.

„Nem tudom elhinni, hogy 25 év telt el azóta, hogy megjelent a Sublime album” – kezdte mondandóját Bud Gaugh, a zenekar dobosa.Nagyon klassz, hogy nem telik el olyan nap, hogy ne hallanám valamelyik dalunkat a rádióban, egy bárban, egy boltban vagy egy autóból, amelyik mellettünk halad el. Folyamatosan találkozom olyan emberekkel, akik azt mondják, hogy a Sublime a nehéz időkben mindig egy kis derűt hozott nekik, vagy segített megváltoztatni az életüket a zenénk és a szövegekben lévő üzenetek miatt. Olyan nagyszerű érzés, hogy ilyen mély kapcsolatban vagyunk a rajongóinkkal. És, ha belegondolok, hogy a lemezkiadó 25 évvel ezelőtt ténylegesen fontolgatta ennek a lemeznek a konzerválását?! Fogadok, örülnek, hogy nem tették meg. Csak úgy, mint mi is. És tudom, hogy a rajongók is mennyire örülnek, a zenekar iránti szeretetük az oka annak, hogy még mindig itt vagyunk a jelenben. Ezért is üzenem nekik, hogy köszönjük és szeretünk benneteket!”

Visszatekintve az akkor megírt dalokra és az időszakra: persze, hogy ott még nem tudtam, mi lesz ebből, de nagyon szerencsésnek és áldottnak érzem magam, hogy inspiráltam és segítettem az embereket a nehéz időkben a zene révén.”- mondta Eric Wilson basszusgitáros. – Köszönöm, Brad, Bud, anya, apa, testvéreim!”

„Külön köszönet minden zenerajongónak, akik segítettek életben tartani fiam zenei örökségét…” – mondta Bradley apja, Jim Nowell.

„Abszolút megtiszteltetés egy ilyen ikonikus örökséget képviselni, és segíteni ezeket a kezdeményezéseket e vitathatatlanul klasszikus album 25. évfordulójának megünneplése kapcsán” – mondta Scott Seine, a Sublime Surfdog / DKM alapkezelő társaságának elnöke. „A Sublime 25 éve a dél-kaliforniai színtér szerves része, és ezt a zenét és életmódot világszerte ők tárták a közönség elé. Bízunk benne, hogy folytathatjuk zenéik bemutatását a rajongók új generációjának, szerte a világon.”

A jubileumi kiadványokról bővebben a zenekar közösségi oldalain lehet tájékozódni.