Vendég a Zappa Band!

Miután a karantént bizarr feldolgozások posztolásával töltötte – közösen feleségével, Toyah Willcox-szal -, Robert Fripp készen áll a turnézásra a King Crimsonnal. A legendás prog-rock alakulat egy július 22-én induló és szeptemberig tartó 28 állomásos turnét vázolt föl.

A „Music is Our Friend Tour” elnevezésre hallgató vállalkozás héttagú felállásban lép színpadra, Fripp mellett Tony Levin bőgős, Jakko Jakszyk énekes/multihangszeres, Mel Collins, valamint három dobos: Pat Mastelotto, Gavin Harrison és Jeremy Stacey társaságában.

És ez még nem minden: a turné második felének állomásain a Zappa Band vendégeskedik majd, soraiban igazi veteránokkal, mint Ray White (ének, gitár), Mike Keneally (gitár, billentyűk, vokál), Scott Thunes (basszus) és Robert Martin (billentyűk, szaxofon, vokál), oldalukon a Zappa Plays Zappa zenészeivel: Jamie Kime (gitár) és Joe “Vaultmeister” Travers (dobok, vokál).

Fripp egy mondatos beharangozója, amihez ezúton is szeretnénk gratulálni: „A Terror Bíbor Szörnyetege fölébredt rákényszerített szendergéséből, és kimerészkedik, hogy laposra tapossa azon ártatlanok pszichéjét, akik még nem szembesültek a King Crimson kompromisszumot nem ismerő lüktetésének elsöprő erejével, ami ritmusaival megkocsonyásítja a szíveket, velőtrázó szenvedéllyel és lélekfacsaró epikus építkezéssel, hogy emlékeztessen mindenkit: csupán statiszták vagyunk az univerzum fölfoghatatlan rejtélyeinek kibontakozó drámájában, miközben tombolunk és ugrálunk Tonyval, Bobbyval, Gavin-nel, Jakkoval, Mel-lel, Pat-tel, no meg Jezzával”.