Ismerős muzsikusok friss klipje…

Ahhoz képest, hogy MoneyRoll néven, mindössze másfél esztendőt hagytak maguk mögött, a fiúk nagyon is aktívak. Már megalakulásuk pillanatában kiadták a jelszót: Találd meg az utad! Ennek hangot és képet adva bocsátották útjára bemutatkozó klipjüket – a visszajelzések alapján szép sikerrel. Amúgy, azt a bizonyos ösvényt, nem kellett sokáig keresgélni, hiszen nem kevés időt töltöttek ezidáig a rock and roll szcénában a zenekar tagjai, ahol a mai napig is működnek, alkotnak. Az elmúlt esztendők járványügyi helyzetére való tekintettel az élő koncertek kissé háttérbe szorultak ugyan, ám a fiúk ígéretükhöz híven, a körülmények normalizálódásával, a tervezhetőbb szervezés mellett, várhatóan 2022 tavaszán nekivágnak a világot, vagyis a rock and rollt jelentő deszkáknak.  

Addig is, Valami láz címmel, egy újabb, igazi, vérbő, pörgős videoklippel jelentkeztek a zenészek. Ha lehet mondani, a Találd meg az utad!-hoz képest egy lapáttal még rátettek az eddigiekre. Csupán a zenére koncentrálva, a verze és a refrén dallamosságával, sodró lendületével szinte azonnal, első hallásra magával ragad a téma. Nincs túlkomplikálva a mondanivaló, egyszerű, őszinte érzéseket, érzelmeket fejeznek ki a szerzők, amely szólhat akár a zene szeretetéről, de a szerelemről is. Ez utóbbit látszik alátámasztani a képi megjelenítés – annak ellenére, hogy egy része bepillantást enged a próbatermi kulisszák mögé-, amely a jelek szerint főként férfitársaink figyelmét igyekszik a „lényegre” fókuszáltatni. Nagytotál kameraállásból, hátulról – diszkréten és ízlésesen – mutatva a jó alakú, távolodó ifjú (vélhetően), csinos hölgyet, amint a zöld környezetben, a vasúti sínpárok között igézően andalogva megszabadul utolsó ruhadarabjától is. Ugyan mi másért, minthogy a jelenettel is demonstrálja: vissza a teremtő természethez…

Visszakanyarodva a zenéhez (szerencsére a naturalisztikus, izgalmas felvételek sem terelik el a figyelmet a muzsika minőségéről), az ötletes, remek hangszerelés mellett se menjünk el szó nélkül! A Ferenczi Tibor „Cézi” – Kovács Tamás alkotta ritmusszekcióra építkezve, Sándor József „Günter” Les Paul Gibsonja megbízhatóan hozza a tőle megszokott ízes szólókat és akkordokat, inkább Szabó Krisztián billentyűs markáns megszólalása szolgál némi pozitív meglepetéssel. A megfejtés a frissen beszerzett „igazi” Hammond orgonában rejlik; „a hangszerek királynőjének” megszólalására még akkor is felkapjuk a fejünket, ha a vastag orgonaszőnyeg nem éppen domináns. A rock műfajának két alapvető hangszere, a gitár és a billentyű, a középrész betétszólójában bontakozik ki valójában. Aki mindezt közvetíti és meghatározza: Asztalos Attila „Paszti”, a frontember, szövegíró. Orgánuma, előadásmódja, valamint a dal szerkezete alapján nem csupán a klasszikus rock hosszú éveken át kitartó rajongóit, de vélhetően az attól fiatalabb generációkat is képes megszólítani. 

A klip 360 fokos szögű kameraállásból, az egérrel változtatva is nézhető (!!!), amely viszonylag újdonságnak számít a hazai piacon. A felvételek a RockSpa Stúdióban készültek 2021-ben. A videókat Sárvári Géza készítette. https://www.mudcastleproductions.com/

Összességében, a Valami láz, jól felépített, slágergyanús nóta a MoneyRolltól. Noha, saját bevallásuk szerint, a srácok nem törnek sztárbabérokra, „csupán” zenélni szeretnének, ha nem vigyáznak, a végén még befutnak.

eredeti klip:

360 VR változat:

MoneyRoll elérhetőség:

Facebook: https://www.facebook.com/moneyrollofficial/

koncertszervezés: Tóth Csaba +36 30 240 0107

kiadó: H-Music (Hangfelvételkiadó Kft.)

sajtó: Hegedűs István +36 30 951 8285