Az ózdi Sunrise zenekar közel 10 éves múltra tekint vissza. Az évek során a csapat számos stúdiófelvételt készített és rengeteg élő fellépésen van már túl. Eddig két videoklipet készítettek, a legutóbbi a 2018-as Álmaidban.

A zenekari tagok mindegyike tapasztalt muzsikus, az évek során több csapatban is letették már a névjegyüket – stúdiófelvételek, koncertek, dalok formájában. A banda fellépett több nevesebb hazai előadóval, mint például: Fish, Depresszió, Kalapács, Mátyás Attila Band.

Az együttes nagyobb részt saját dalokat játszik, melyek kiegészülnek 1-2 feldolgozás számmal, amik passzolnak a szerzeményeikben meglévő stílusjegyekkel. Műfajilag leginkább a dallamos, közérthető rockzene jellemzi a csapatot, mely a tapasztalataik alapján mind a fiatalabb, mind pedig az idősebb korosztályt meg tudja szólítani. A dalokhoz magyar nyelvű szövegek íródnak, melyek egyszerűen, de igényesen fogalmaznak meg a mindennapi dolgokat.

A srácok nemrég jelentkeztek vadonatúj Föld és Ég című EP-jükkel, ami három szerzeményt tartalmaz és jóval karakteresebb, érettebb dalokat foglal magába, mint eddigi munkáik. Némelyikből sláger is lehetne, ha mondjuk a rádiók foglalkoznának épkézláb zenékkel is…  

A zenekar elérhető a fontosabb zenei streaming csatornákon is, mint: Spotify, Apple music, Amazon music, Deezer, Soundcloud, Tidal, iheart Radio.

Zenekari tagok: Nagypeti Krisztián-ének/gitár, Danyi Sándor-gitár/vokál, Lukács Péter-bass/vokál, Gyöngyösi Péter-dob.

Facebook: https://www.facebook.com/sunrisezenekar