Budapest, Akvárium Klub – 2022. október 24. 20 óra

Csúcsformában, tele energiával és egy új albummal tér vissza az egyik legismertebb soul és R&B énekesnő, Macy Gray! A nyáron megjelenő ’The Reset’ című nagylemez anyagával a magyar közönség is személyesen ismerkedhet 2022. október 24-én az Akvárium Klub nagytermében.

Az Grammy-díjas művész színes világának valamennyi aspektusába bepillantást engedő albumot Macy Gray mellett Tamir Barzilay dobos, Billy Wes billentyűs és Alex Kyhn basszusgitáros keltik majd életre a turnén a The California Jet Club formációval. 

Az 1967-es születésű Gray tizenegy stúdióalbumot adott ki, és öt Grammy-díjra jelölték, ezekből egyet meg is nyert (2001). Számos filmben szerepelt, többek között a Training Day-ben, a Spider-Man-ben, a Scary Movie 3-ban is. Macy igazán ismert a „ I Try ” című slágerének megjelenésétől lett, ami az On How Life Is című, többszörös platinalemezes debüt albumán szerepelt és a második kislemezének dala lett.

Érdekesség, hogy Gray Marylin Mansonnal jár egy iskolába, bár nem ismerték egymást.

Az énekesnő eleinte csak kedvtelésből foglalkozott a zenével: „Elkezdtem zenekarokat alapítani és dalokat írni csak szórakozásból, aztán igazán belejöttem és kezdtem kötődni ehhez az egészhez. Aztán egy barátom felkért, hogy legyek énekes a jazz zenekarában. Ő adott nekem jazz CD-ket, és kezdtem tanulni ezeknek az albumoknak a dalait, figyeltem a különböző énekeseket, és valahogy magam tanultam meg, hogyan kell énekelni egy koncerten, de csak később vettem komolyan a zenélést.”

Jegyvásárlás: https://www.eventim.hu/hu/jegyek/macy-gray-the-california-jet-club-budapest-akvarium-klub-584403/event.html?utm_source=fb&utm_medium=cpc&utm_campaign=macygray&fbclid=IwAR2ub-Qfiluq66huqefjNzjso-QRvg37etLGwjUESgF9ELYRAe5PQa2BksY