Ibanez nyeremények kisorsolása a rendezvényen!

„Az Ibanez Magyarország és a HangszerPláza örömmel jelenti be Lari Basilio első magyarországi fellépését, amely 2022. szeptember 9-én, az Analog Music Hall-ban kerül megrendezésre. Az eseményen felcsendülnek régi és új dalok, lesz kérdezz-felelek és közös fotó készítési lehetőség is Larival. A résztvevők között értékes Ibanez nyereményeket sorsolunk ki, a fődíj egy Ibanez AZES40-PRB gitár! A hétvégi Guitar and Bass Show kiállítás előszeleként pedig már ezen a pénteki napon kipróbálható lesz jópár Ibanez gitár a HangszerPláza jóvoltából – köztük Lari Basilio signature modellje is!”

A rendezvény limitált férőhelyes, biztosítsd be a helyed és nyerd meg a fődíjat, az Ibanez AZES gitárt!

Jegyek elővételben már kaphatók itt: https://tixa.hu/LariBasilio-20220909-analog

Lari Basilio

A brazíliai São Paulóból származó Lari hamar a hangszeres művészek új generációjának egyik legismertebb és legelismertebb gitárosa lett. Egyedi gitárhangja hatékonyan és látszólag könnyedén ötvözi a zene különböző műfajait és elemeit, így saját kompozíciói hihetetlenül frissek és izgalmasak.

Biográfia

2011-ben Lari elkezdett dolgozni egy instrumentális, öt dalból álló anyagon (Extended Play EP), amelyen Felipe Andreoli, a népszerű brazil Angra zenekar basszusgitárosa is szerepelt. Az EP producere az ötszörös Latin Grammy-díjas Lampadinha volt. 

A gitáros második saját anyaga, a „The Sound of My Room” CD és DVD 2015 augusztusában jelent meg a Cine Belas Artes-ban São Paulóban. „Az az ötlet, hogy a hangszeres gitárzenét moziba vigyük, kreatív kezdeményezésnek bizonyult” – mondta a Guitar Player Brazil magazin 2015. októberi számában. A 10 dalból álló csomag tartalmaz egy mini dokumentumfilmet és a kulisszák mögötti felvételeket DVD-n.

Lari 2014-ben megnyerte a Samsung E-Festival hangszeres kategóriáját, és 15 000 fős közönség előtt lépett fel Keb’ Mo’ és Quinn Sullivan mellett a Samsung Best of Blues Fesztiválon Brazíliában. Lari Paul Gilbert és Andy Timmons gitárklinikáján is részt vett vendégelőadóként. 2017-ben fellépett a Malibu Guitar Festival-on. A Steve Vai-val közös jam-ről készült online videót egyetlen rajongónak sem szabad kihagynia.

2019-ben Joe Satriani is meghívta a gitárost, hogy vegyen részt a G4 Experience-en – ő volt az első női gitáros, aki csatlakozott az eseményhez!

Lari következő lemezét („Far More„) a Los Angeles-i Capitol Studios-ban vették fel egy all-star zenekarral: Vinnie Colaiuta (dob), Nathan East (basszusgitár) és Greg Phillinganes (billentyűk/zongora). Két nagyon különleges vendég is hallható a lemezen: Joe Satriani (Glimpse of Light) és Siedah Garrett (Man in The Mirror).

Lari számára mindig is természetes volt, hogy technikás, de dallamos játékos. Sokan úgy érzik, hogy új irányba vitte az elektromos gitározást, és ezzel egyidejűleg új szintre is emelte. Lari legújabb lemeze 2022.08.05-én jelent meg “Your Love” címmel. A beharangozó klip már elérhető a YouTube-on: