A Brigantik zenekar egy 7 éve létező bányász punkrock banda Várpalotáról. A tagok már „régi motoros” zenészek, metál és punkbandákban muzsikálva ez előtt. A csapat egyik érdekessége, hogy a dobos egyben az énekes is.

„Többször nyertünk beszavazást a Nagy Karácsonyi Punkünnepre, jászottunk a Fezen fesztiválon is többször, a Rock Palota Fesztiválon, a Metál Factoryn, a Munkás Büszkeség Napján, a Punkmaraton feszt, de visszatérő vendégei vagyunk a Hétköznapi Csalódásoknak, ha Veszprém – Fehérvár tengelyen  koncerteznek. Kisebb és nagyobb bulik részvevői voltunk- és vagyunk, kisebb és nagyobb bandák társaságában. 3 éve jelent meg a Munkásosztály EP anyagunk, melyből három nyomásnyi CD adagot is megvett a becses publikum, nemrég pedig  Aktuális Düh címmel jelent meg a második EP. Ezek is hallgathatóak a Youtube csatornánkon.

De már pár hete elérhető a legújabb dalunk, a 3 akkord is – ezt Bàndon vettük fel Pallagi Attila jóvoltából az AMP stúdióban, és ott készült a klip is.

Szövegvilágát tekintve a banda kormánykritikus, munkásosztály érdekében felszólaló, de harcosan állatvédő, és minden olyan társadalmi kérdéseket feszeget, amiről illik beszélnie egy punk zenekarnak, szót ejtünk a klímaváltozás fontosságáról, vagy épp a fasiszta Amerikát kezdjük ki, ami egy ősrégi nóta.” 

Póló, felvarró és CD ügyében a bandát tessék keresni üzenetben!

https://youtube.com/channel/UC5pKhW0OMvn-tqttBFkhApA

https://www.facebook.com/Brigantikpunk