Az együttest 2018 februárjában alapította Bölcsföldi István basszsusgitáros, Szemeti Lajos dobos és Függ Gergely énekes Győrben. Áprilisra már az öt főre bővült banda (Poór Péter gitár és Boros Lajos gitár) felvette a Várakozni Tilos! nevet. Műsorunkban saját dalok mellett helyet kapnak népszerű rockfeldolgozások is. Október elején Poór Péter helyére Szücs Bálint került, akivel október 26-án bemutatkozó koncertet adtunk Győrben.

2019-ben a koncertezés mellett egy ötszámos demófelvétel is elkészült. 2020 márciusában a pandémia miatt a zenekar kényszerpihenőre vonult és hat hetes szünetet követően Boros Lajos a kilépés mellett döntött, így az Elhagyottan-ra keresztelt első lemez még az ő játékával, de már nélküle jelent meg május közepén. Az együttes úgy döntött, hogy felhagy az addigi kétgitáros felállással, így Nagy Gábor billentyűs került be a zenekarba. A saját dalainkat közösen írjuk, több dalszerző és szövegíró is van az együttesben, a nóták is folyamatosan fejlődnek zeneileg-szövegileg.

A 2021 februárban megjelenő új anyag végül Légy magad címmel került az éterbe és  májusban a címadó nótához leforgattuk az első videóklipünket is. A novemberben adott budapesti  koncertünk rögzítésre került, aminek a legjobb felvételei egy középlemezen kerültek kiadásra Élőben az S8-ból címmel – 2022 januárjában. Februárban a szentendrei Rockpagodában adtunk egy hosszú riportot.

Az új lemez felvételei jelenleg is folynak, közben leszerződtünk a Wicky Black Managementhez és Kontakt Irodával.

Az együttes tagjai:

Függ Gergely ének

Szücs Bálint gitár

Nagy Gábor billenytűs hangszerek, vokál

Bölcsföldi István basszusgitás, vokál

Szemeti Lajos dobok és ütőhangszerek

Az eddig megjelent lemezek:

2020 Elhagyottan (7 számos LP)

2021 Légy magad (7 számos LP)

2022 Élőben az S8-ból (5 számos Live EP

Official videók: