Hosszas várakozás után 2022. szeptember 2-án végre megérkezett a „The Sick, the Dying… and the Dead!” címet viselő új Megadeth album. Sorozatunkban az idáig vezető utat foglaljuk össze, hogy érthetőbb legyen mitől és miért is vált olyan rendkívülivé a friss Megadeth opus, mely csak a műfaj alapműveivel emlegethető egy lapon.

Az országról országra tartó permanens háborús helyzetet, az évről-évre egyre fokozódó gazdasági káoszt, a világméretű pandémiát és a menetrendszerűen érkező ilyen-olyan megszorításokat nyilván senkinek sem kell bemutatni, akinek egy csepp esze is van a világban. Megadeth szinten mindehhez hozzájött még 2019-ben Dave Mustaine torokrákja. Szerencsére őt már senki sem rúgta ki a lábadozása idején…

Majd, mikor már úgy tűnt, hogy végre minden rendben, David Ellefson-ról szivárgott ki egy privát videó. Bár online partnere az aktus idején már nagykorú volt és kölcsönös beleegyezéssel zajlott a furcsa pásztoróra, 2021 májusában Ellefson-t mégis kirúgták a Megadeth kötelékéből. Dave Junior nyilván azt sem tette zsebre, amit a családjától, a gyülekezetétől és annak vezetőitől kaphatott, de ezúttal sikerült élete zenekarából másodszor is – úgy tűnik ezúttal végleg- kifociznia magát…

Bár a stúdiózás elkezdése 2019-ig csúszott, annak befejezése pedig szintén újabb két éven át húzódott, Dave Mustaine döntése alapján David Ellefson összes addig rögzített sávját törölni kellett, ezért aztán a 2021-es megjelenés is elúszott.

Pedig addigra már beindult az éles promóció, még a kiadás előtt álló lemez „The Sick, the Dying… and the Dead!” címét is nyilvánosságra hozták.

Viszont miután Ellefson kigolyózta magát a zenekarból, egyben a „The Sick, the Dying… and the Dead!” projektből is repült, hát 2021 nyarán Steve Di Giorgio játszotta fel újra a basszusrészeket. Amennyiben hinni lehet a szakmában keringő pletykáknak, a srácok egyúttal alaposan át is dolgozták a dalok kíséretét. Tehát Steve nem azt játszotta újra, amit David-del rögzítettek, hanem újragondolták a szerzeményeket.

Megadeth 2022

(A stúdiófelvételek végeztével 2021 augusztusában visszatért James LoMenzo, aki előbb turnégitárosként, majd 2022 nyarától fogva már újra teljes jogú tagként dolgozik a Megadeth kötelékében.)

De még az eddig felsoroltakkal sem volt elég a csapásokból, mert a „The Sick, the Dying… and the Dead!” sokadik, 2022 tavaszára tervezett megjelenését ismét csúsztatni kellett. Ezúttal a vinil-gyártás, illetve terjesztés akadozása miatt. Ezért aztán még a nyár elején sem lehettünk biztosak abban, hogy szeptemberben végre valóban a kezünkben tarthatjuk az új Megadeth albumot tartalmazó hanghordozót, hanghordozókat.

Kings Of Thrash 2022

2022. szeptember 2-án aztán végre eljött a pillanat, hogy a boltok, majd a rajongók polcaira kerüljön a régóta várt új Megadeth alkotás. Mely bár egy igen jól sikerült anyag, mégsem élvezhette a Megadeth rajongók osztatlan figyelmét, mert bő egy hétre rá robbant a bomba, hogy a zenekar kirúgott, kilépett tagjai King Of Thrash néven új formációt alakítottak, mellyel a korai repertoárt kívánják műsorra tűzni.

Vélhetően persze Mustaine nem fogja szó nélkül hagyni a dolgot, de ettől még az első haknikat már meg is hirdették a Megamániások, méghozzá David Ellefson, Jeff Young és Chris Poland, mint speciális vendég felállásban. A húrnyüvő triót Chaz Leon énekes-gitáros, valamint Fred Aching dobos egészíti ki az előadásokon. Ez a formáció annak ellenére is érdekesnek tűnik, hogy az ilyesmi mindig erősen kétséges erkölcsileg. Amiről épp eleget énekelt is egykori együttesük vezére…

Folytatjuk!