A Verted lemeze még idén megjelenik

A VENTED zenekart Sean Zatorsky (Daath/Sinsaenum/ex-Chimaira) énekes, Austin D’Amond (DevilDriver/Bleed The Sky/ex-Chimaira) dobos, Gergő Hájer (Omega Diatribe) gitáros – basszusgitáros és Simon C. Bondar (White Tiger) billentyűs/sampleres alkotja. A mindent elsöprő debütáló albumuk, a „Cruelty And Corruption” 13 zúzos dalt tartalmaz. Fizikai formátumban CD-n és egy bónuszdalt is tartalmazó limitált kiadású DIGIPAK verzió formájában már idén megjelenik, a bakelit kiadás pedig jövőre várható.

Kiadó/terjesző: Metal.hu Records
„Cruelty And Corruption” című album megjelenése December 16-án lesz és már előrendelhető.

VENTED tagok így nyilatkoztak a lemez megjelenéséről: „Örömmel tudatjuk veletek a közös együttműködésünket a Metal.hu-val! A legnagyobb kiadóktól, a közepeseken át, egészen a kisebb kiadókig, rengeteg fejessel tárgyaltunk január óta a lemezmegjelenésről és annak körülményeiről, de olyan nyomást akart mindenki gyakorolni a zenekarra, amit jelen körülmények között nem tudtunk elfogadni. Amikor találkoztunk Forray Tamással, akkor viszont egyből megtaláltuk a közös utat és mindent biztosítani tud számunkra, amire jelen pillanatban szükségünk van, bármiféle nyomás nélkül. Reméljük, hogy minél tovább fog tartani ez a várhatóan sikeres együttműködés! Érkezik a Cruelty And Corruption heteken belül… Imádni fogjátok!”


A VENTED debütáló albuma, a „Cruelty And Corruption” a groove metal csúcskorszakába repít vissza, színtiszta agresszivitással, lélekfacsaró dallamokkal, pusztító énekhangokkal, eszméletlen dobjátékkal. Az album producere a francia HK Krauss (Dagoba, Betraying The Martyrs, Sinsaenum) volt a Maintenon-i Vamacara Studios-ban.

Cruelty and Corruption album dalai:

01. I Am Death

02. Flawless

03. The End Game

04. My Desire

05. Vitriolic

06. Requiem For Myself

07. Withered

08. A New Trend

09. The Darkness

10. Vigil

11. In Question

12. Self Destruct

13. Zero

14. Final Hour (Bonus dal a digipack verzión)