A friss Öröm a Zene-fődíjas Heavy Brains Lent várlak címmel új dallal és egy hozzá forgatott klippel jött ki pár nappal ezelőtt. A szám üzenete, hogy élvezni kell a zuhanást, és hagyni, hogy minden magától alakuljon. A zenekar legutóbb november 17-én koncertezett Budapesten a Gödörben, december 3-án Debrecenben lépnek fel.

Az együttes stílusát főként az alternatív pop-rock vonal határozza meg, érdekessé azonban a tagok egyedi ízlésvilága, és a különböző hangzásokkal való folyamatos kísérletezés teszi. Emiatt természetessé vált a zenekarnál egy olyan irány, mely tele van izgalmas zenei megoldásokkal és ötletekkel, ezzel együtt mégis könnyen hallgatható és kompakt. A srácoknak 2021 áprilisában jelent meg a debütáló lemezük Strapped Wings címmel, az azóta eltelt időszakban pedig sorra jelentek meg a magyar nyelvű dalaik. Saját klub- és fesztiválos koncertjeik mellett játszottak a Carson Coma, a Margaret Island, az Elefánt és a 30Y előtt is.  2022-ben mintegy 1000 zenekarból a Heavy Brains nyerte az Öröm a Zene-fődíjat. A debreceni együttes most egy újabb single-lel, és egy hozzá forgatott klippel jött ki Lent várlak címmel.

A dal gondolati magját képző „Lent várlak” a többi szövegünkhöz hasonlóan viszonylag szabadon értelmezhető – mondta el Timbusz Bence, a Heavy Brains basszusgitárosa. –  Azonban a zene hangulatában, illetve kontextusában egyfajta megkönnyebbülés: a „zuhanás”-tól nem félnünk kell, hanem élvezni, amíg tart, szembenézni magunkkal és elengedni kicsit a dolgokat, hagyni, hogy minden magától alakuljon.

Az év első felében, egészen őszig rengeteg koncertje volt a zenekarnak, járták az országot, és az az energia, amit a közönség, illetve a közös élmények alkottak, mind belekerültek a dalba.

Nem kötöttünk kompromisszumokat, minden ötlet benne van, amit akartunk és mégis egészként hat ez a dal – tette hozzá Dávid Balázs, a banda énekes-gitárosa. – Pontosan annyi került bele, amennyi kell. A két és fél percével eddig a legrövidebb, de egyben „legmegőrülősebb” zenénk, hiszen benne van az összes átbulizott éjszaka lelke. Nagyon hálásak vagyunk Beke Istvánnak, aki producerkedett és végigkísérte a dal finalizálását, valamint a SuperSize Recording stúdiónak is. Az egész felvétel jó hangulatban telt el, szabadon áramoltak a kreatív energiák és érződik a dalon, hogy hatalmas élmény volt a rögzítése is.

A dalhoz videoklip készült az OnPoint Films csapatával. Ahogy a zenekar tagjai fogalmaztak, igyekeztek lazábbra venni és teljesen magukat adják benne. Mint a zenében, itt is eleresztették a fantáziájukat.

A Heavy Brains legközelebb december 3-án Debrecenben, a Nagyerdei Víztoronyban lépnek fel. 2023 első bulija január 6-án várható Budapesten, a Dürer Kertben.

A cikk az NKA és a Hangfoglaló Program támogatásával készült!