Az Extreme pár napja kiadott egy új kislemezt „Rise” címmel, amely a zenekar hamarosan megjelenő „Six” című albumának felvezető előzetese. A dalhoz készült klipet megjelenéskor mi is megosztottuk a Facebook oldalunkon. Az album június 9-én jelenik meg az earMUSIC gondozásában.

Az Extreme végre azzal a hírrel tért vissza, hogy hatodik albumuk útban van, és 15 év után új kislemezükkel jelezték régóta várt visszatérésüket. Az eddigi Extreme daloknál is kiemelkedő volt Nuno Bettencourt  gitárjátéka, de talán még a leghívebb követői sem tudták volna megjósolni, milyen magasságokat ér el a gitárzseni a Rise gitárbetétjével. Természetesen a riffek is nagyszerűek, de a közel egyperces szólója valami elképesztő „petárdázás”. Nuno rettenetesen sok elemet vonultat föl benne, minden frázis, minden hang kifogástalanul lett összeválogatva és kivitelezve. Talán már most meg lehet kockáztatni a kijelentést, hogy Bettencourt valószínűleg 2023 legjobb gitárszólójával állt elő.

Egyébként ez lesz a többszörös platinalemezes hard rock banda első lemeze a 2008-as Saudades de Rock óta. Cherone szerint a Six-en lesznek a legjobb dalok, amelyeket az Extreme valaha írt.

„Nem versenyzünk senki mással, de igyekszünk felülmúlni önmagunkat. Ezen az albumon vannak olyan pillanatok, amikor megtettük. Ennyi év után is sikerült együtt maradnunk” – nyilatkozta Cherone. „Úgy érezzük, van mit bizonyítanunk, amikor színpadra vagy stúdióba lépünk. Emiatt úgy gondolom, hogy ezek a dalok a legjobbak közé tartoznak, amelyeket írtunk.”

Bettencourt – aki az album producere is – ezt mondta: „Bármilyennek is gondolod az Extreme albumot két vagy akár három dal után, az nem az a folytatásban. Ez vonatkozik minden eddigi lemezünkre. Az igazi Extreme rajongók tudják, hogy most is a váratlanra kell számítaniuk. Úgy érzem, szükségünk van egy jó öreg rock albumra, a Six határozottan modern – felveheted a fejhallgatót, és utazhatsz velünk. Olyan, mint az Extreme 2.0.” 

A frontember, Gary Cherone a következőket mondta a banda új daláról:

„Zeneileg agresszív, szövegében ez egy figyelmeztető mese a hírnév növekedéséről és a bukásról. Elcsábulsz… Ha egyszer a csúcson vagy, széttépnek és lerombolnak. Ilyen a vadállat természete…”

Nuno Bettencourt így értékelte jelenlegi szerepét:

„Amikor Eddie Van Halen meghalt, az nagyon megütött. Nem én leszek az, aki elfoglalja a trónt, de felelősséget éreztem azért, hogy életben tartsam a gitározást. Szóval sok tüzes dolgot lehet majd hallani az új lemezen.”