• Az idei versenyre már lehet jelentkezni

2013-ban indult a miskolci Helynekemben a Helyfoglaló zenei tehetségkutató. Ebből adódóan idén már 10 éves a rendezvény, ami az Öröm a zene program részeként funkcionál és innen a nyertes bekerül az országos döntőbe. A tavalyi évben egy extra ötnapos programsor keretében valósult meg – akkor- a kétnapos Helyfoglaló, amire 40!!! jelentkezés érkezett. Az öt nap egyébként egy Hangszert a kézbe és egy kiegészítő diákzenekaros tehetségkutatót foglalt még magába, a Helyfoglalót egy Bohemian Betyars koncert zárta akkor.  A Pandémiával terhelt években volt olyan – mikor a közönség nem látogathatta a versenyt-, hogy a városi televízió élőben közvetítette a komplett eseményt. Idén is tárgyalások folynak a közvetítésről.

A mostani verseny visszatér a szokott medrébe és egynapos lesz és június 3-án rendezik meg.

A Helynekem Kulturális tér és Szórakozóhely és a Rockinform.hu pályázatot ír ki feltörekvő, amatőr zenekarok részére, a Helyfoglaló 2023 Zenei Tehetségkutatón való részvételre. Ez a rendezvény az Öröm a Zene tehetséggondozó program miskolci állomása, innen a nyertes bekerül az országos döntőbe.

Az esemény június 3-án lesz megrendezve, reggel 9:00 órától becsekkolás, fellépők sorrendjének kisorsolása, 10 órától megnyitó – az első zenekar kezd…

Az ebédszünet után /13 órától 30 perc/ folytatódik a verseny, és kb. 18 óráig befejeződik az eredményhirdetéssel a Helynekemben.

A programban 3 saját szerzeményt (max 15 perc játékidő) kell bemutatni, ezt értékeli az öttagú zsűri és a pontszámok alapján alakul ki a végső sorrend.

Nevezési díj 1500 Ft zenekari tagonként, amit a helyszínen kell befizetni a regisztrációkor.

Jelentkezni magyarországi és határon túli magyar együtteseknek lehet a versenyre élőzenei, hangszeres produkciókkal. Fontos, hogy nem állhatsz szerződésben lemezkiadóval, magánkiadásban megjelent zeneanyag nem kizáró tényező.

A szervezők backline-t biztosítanak a színpadon, alap dobszereléssel. A részletekről a pályázat elfogadását visszaigazoló emailben írunk majd. Lehetőség szerint minden jelentkező csapat hozzon magával 1-2 fős technikai személyzetet! A gyors le-fölpakolás érdekében.

A héten már elindult jelentkezés a versenyre!

Részletek:

A jelentkezési határidő: 2023. május 22. Az esemény június 3-án lesz megrendezve a Helynekemben.

Jelentkezési lap innen tölthető le: https://bit.ly/41g0dTd

A versenyre kizárólag emailben lehet jelentkezni egy kitöltött jelentkezési lappal és egy link vagy zenei file csatolásával, ami a zenekar minimum 1 db. saját számát tartalmazza /maximum 3db/, illetve 1-2 fotó a zenekarról. Ezeket a helyfoglalomiskolc@gmail.com címre kell elküldeni, a „Tárgy”-ban szerepelnie kell: „Jelentkezés a Helyfoglaló2023 tehetsékutatóra”, utána pedig a zenekar nevét kell beírni!

Az esemény a közönség számára ingyenesen látogatható!

A helyezések és a díjak a versenyprogram után, a zsűri értékelése alapján kerülnek kiosztásra. A nyereményeket az esemény Facebook oldalán folyamatában adjuk közre /továbbá itt rendszeresen friss híreket közlünk/.

A szervezők az előválogatás jogát fenntartják a beküldött érvényes jelentkezések alapján.

A kiválasztott (előzsűrizett) zenekarok emailben értesítést kapnak május 28-ig arról, hogy bejutottak a tehetségkutatóra.

Zsűritagok:

-Andrásik Remo – a HANOSZ főtitkára, zenész, gitártanár

– +1 Hangfoglaló Program mentor /később lesz nevesítve/

– Károly Tamás – producer, stúdiós szakember

– Fekete Szilárd – a Rotor dobosa, a Gitármánia tábor tanára

– Nahaj Péter – zenész, a Sky Fanatic énekese

Műsorvezető: Hímer Bertalan Paya

A zsűri értékelési szempontjai: hangszeres tudás, szöveg, mondanivaló, egyediség, színpadi összkép.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/583242890426737/?active_tab=discussion

A cikk az NKA és a Hangfoglaló program támogatásával valósult meg.