Hová tűnt a rákkendroll? – teszi fel a kérdést a Zaporozsec zenekar legújabb dalának főszereplője. Mintha csak egy westernfilmet néznénk, egy kétes alak egy útszéli kocsmába látogat, ahol kikéri a szokásos itala mellé a kedvenc zenéjét is a csapostól. A legnagyobb meglepetésére nem azt kapja, amit vár, a torzítós gitár helyett valami ócska popdal szólal meg a hangszórókon. Ebben a pillanatban egy világ omlik össze szegény öreg rockerünkben.

A fiúk dalában nem csak a vén rocker karaktere idézi a rock ’n’ roll fénykorát, a dallamvilágban is felfedezhetjük a 70-es, 80-as évek rockzenéjét, nem beszélve a dal nagyon karakteres Hammond orgona betétjéről.

A videóban az „Országúti diszkó” hangulatát kaszkadőrök, bunyó, filmes megoldások és hosszú snittek alkalmazásával keltették életre, fekete-fehér képkockákon, ahogy kell…

A négy zenekari tag által alakított zenész, hamiskártyás, csapos és kidobó karakterek mellett, megjelenik a klipben négy idol is, Nagy Feró, Kalmár „Big Daddy” Laca, Ördög Tibor „Csipa” és Hangyássy Lévai László „Hangya” személyében. A szerepüket tekintve szokás szerint mind a négyen rosszfiút játszanak. A legfontosabb alakítás Nagy Feróé, hiszen az ő véleménye dönt az ifjú bárzenész sorsáról. 

A történethez hozzátartozik, hogy nem először találkozott a Zaporozsec és Feró ilyen feszült szituációban, hiszen a való életben a fiúk az ő véleményének hatására csaknem szegre akasztották a gitárt.

Azt szokták mondani, hogy a kutyaharapást szőrével… Igaz, Feróra csótányként nem pedig kutyaként szoktak hivatkozni, de az biztos, hogy csúnyán belénk harapott. Egy dalversenyben akadtunk össze, ahol megsemmisítő kritikát mondott rólunk. Egy ideig nyaldostuk sebeinket, mígnem elkészült ez a dal, és a klipen ötletelve szinte azonnal mindenki egyszerre kiáltott: ebbe a klipbe Feró kell! Nem bántuk meg a gyógykezelés működött, és a klip is fantasztikus lett.” – emlékezett a néhány évvel ezelőtt történtekre Varga Bence, a Zaporozsec énekese, frontembere.

Nagy Feró pedig ez alkalommal is kinyilvánította a véleményét, a kocsma népének legnagyobb döbbenetére! Megismétlődik a korábbi dráma? Vagy ezúttal elnyeri a banda a tetszését? Kiderül a Zaporozsec új klipjéből!!! 

Ezzel a dallal megint egy új oldalát mutatta meg a zenekar, akik egyébként a saját stílusvilágukat szeretik egy kicsit „a mindenízű drazsé” hasonlatával megközelíteni. És ezzel nem is vitatkozhatunk, hiszen az év elején megjelent L’amour Toujours még a francia sanzonok hangulatával hódította meg a közönség szívét és a rádióhullámokat, most pedig a Rákkendroll zúzós lüktetésével köszöntötték a turnészezont. 

A zenekar elképzelései szerint ez a zene a koncerteken robban majd igazán, mert, ha a műsor közben előkerül a „torzítósgitár”, akkor jöhet az őrület és kezdődhet a tombolás. Szerencsére a turnészezon már elindult, országszerte csatlakozhatunk hozzájuk egy fergeteges bulira. Budapesten augusztus 2-án találkozhatunk a Zaporozseccel az A38 Hajó teraszán!

„Rákkendroll” – visszanézhető minden tartalom (dalszövegrészletek, tailerek, fotók) a Zaporozsec Instagram profil Rákkendroll mappájában (Highlight)https://instagram.com/zaporozsecofficial?igshid=YmMyMTA2M2Y=