Új nagylemezzel jelentkezett az idén 30 éves születésnapját ünneplő Junkies. A 14 tételes Vészharang címet kapott album – ami vinyl formátumban is elérhető (!) – a korábbi korongokról megszokott eklektikus stílusban fogant, ám ezúttal kicsit komorabb a hangvétele: “Az összes szöveg picit vészjósló, van, ami viccesen, van, ami meg tényleg komoly módon. De ezeket soha nem tervezzük meg előre, hogy miről kéne dalt írni. Egyszerűen az egész helyzet, ami a világban van most, elég baljós.” – vázolta Barbaró Attila.

A megjelenéshez időzítve egy új szöveges videóval is jelentkeztek két hete a Te jó ég című dalra, amely már a negyedik a sorban.

Junkies – Te jó ég ( hivatalos szöveges videó / official lyric video):

Gravel Shores a dalok megszületéséről:
“Az utóbbi lemezeknél inkább a Barbaró-Szekeres páros hozta a dalok javarészét, változó arányban. A Junkies mindig is egy több műfajt magába ölelő zenekar volt, ahol a metalos, rockos, de akusztikus dalok is megfértek egymás mellett. Én nagyon szeretem ezt a megközelítést, emiatt nekem is könnyebb volt rákapcsolódni, az ötleteimet nem kellett egy túl merev falú dobozba beleerőltetni. Nyitottak rájuk, és én is szem előtt tartom, hogy mi az, amit külső fül Junkiesnak hall még, és ami az eddigi örökséghez tud csatlakozni.”

Dallista:
1. Vészharang
2. Görgetős
3. Királyi többes
4. Parahold
5. Te jó ég
6. Milliomos rocksztár
7. Hurrá
8. Nem a te hibád
9. Túlrajzolt kép
10. Nem lesz gáz
11. Mennyei biznisz
12. Nincs szaga
13. Madártávlatból
14. Az idegenek mi vagyunk

A felvételek a Spiritside Studioban készültek.

Szekeres András az alkotófolyamatról:
Ennyire önálló lemezünk szerintem nem is volt még, már abban az értelemben, hogy aki az adott dalt hozta, nagyjából egyedül is írta meg. Közösen mindenhol csak apróbb változtatások voltak maximum. Hogy ez később milyen irányba húz majd el minket, még nem tudom, de korábban sokkal inkább a közös munka volt jellemző.” 

Vészharang CD egy 32 oldalas – exkluzív interjúkat (Junkies, Aurora, Exodikon, Rock ‘n’ Roll Monkey, Salvus, This Calling), két posztert, és egy Dalról-dalra című személyes ajánlót tartalmazó – tematikus H-Music magazinnal együtt jelent meg. A kiadvány mellé – ajándék korongként – a Rock ‘n’ Roll Monkey bemutatkozó lemeze is bekerült.

A CD+magazin kombó elérhető a Relay és InMedio újságosoknál, illetve az Auchan áruházakban, valamint a MediaMarkt üzletekben, a lemezboltokban, és a zenekar koncertjein. De természetesen a kiadói shopból is rendelhető további Junkies termékek mellett: https://junkies.hmusic.hu/

Az albumról szöveges videóként korábban már bemutatott dalok:
Görgetős

 Királyi többes

Parahold

Vészharang album az online felületeken: https://www.artistcamp.com/SmartLinks/9008798611683/

Junkies a Vészharang lemezen:
Szekeres András – ének
Barbaró Attila – basszusgitár, vokál
Gravel Shores – gitár, vokál
Keresztes Viktor – dobok

Közreműködött:
Kosovics István és Kirsch András – vokál

A zenekar, és frontembere közös szülinapi bulijára június 15-én kerül sor a Barba Negrában, ahol a Vigi vezette győri punk-legenda Aurora, valamint a drink & roll-t toló – egy Junkies-alapítót is felsorakoztató – Rock ‘n’ Roll Monkey lesz a partnerük.

2024.06.15. Junkies 30 / Szekeres 50 – Barba Negra
https://www.facebook.com/events/379666374847592

Junkies FB-oldal: https://www.facebook.com/Junkiesmusic