• 3 órás koncert, 2 új zenei blokkal!

A Budapest Bár az elmúlt több mint 15 évben a hazai zenei paletta igazi színfoltjává vált. A népszerű dalokat cigányzenei feldolgozásaira alapuló, de rengeteg stíluson átívelő műsoruk egyik legnagyobb különlegessége, hogy a zenekarban a kitűnő zenészek mellett sorra bukkannak fel a magyar pop-rock kultikus énekesei. Immáron hagyománnyá vált, hogy a Budapest Bár összes tagja egyetlen alkalommal, a Budapest Park színpadán gyűlik össze – ezúttal július 4-én láthatjuk őket! Egy egész estés (3 órás) performansz egy szünettel, 18 ismert magyar előadó. Régi és új dalok Budapest Bár stílusban. Két új zenei blokk.

https://www.facebook.com/budapestbarband/videos/670257981922026

Ha szereted a hagyományokon túlmutató, újragondolt cigányzenét és a felejthetetlen bulikat, a Budapest Bár következő nagykoncertje igazi csemege lesz számodra. Július 4-én egy egész estére a Budapest Bár egyedülálló hangzásával fogjuk megtölteni a Budapest Parkot. A lüktető ritmus, a szenvedélyes hegedűszólók és az ismert dallamok garantálják, hogy nemcsak hallgatni fogod a koncertet, de táncra is perdülsz!

“És hát változatlanul igaz, hogy ezek között a dalok között minden korosztály talál magának valót, egész családok járnak a koncertekre, így a Budapest Bár a maga újszerűen, kifinomult cigányzenei háttérrel előadott örökzöld táncdalaival, filmslágereivel, kupléival nemcsak korszakokat és zenekultúrákat, hanem generációkat is összeköt.”– index.hu

A Budapest Bár kísérleti együttesként indult, ám az elmúlt 17 évben stabil helyet vívott ki magának a magyar könnyűzenei életben. A cigányzene sokakkordos hangszerelése és a popzene egyszerűsége nem is állhatna távolabb egymástól, mégis a 18 tagú zenekar újra és újra képes megtalálni a hidat a zenei műfajok között.

Az alkotóközösség számos régi klasszikus feldolgozása mellett saját dalokat is játszik, melyek mindegyikén felfedezhetőek a szerzők egyedi, hamisítatlan vonásai. Így a jó adag cigány temperamentum mellett jelen van a swing, a jazz, a sanzon, de a rock, az underground és még sok más egyéb műfaj is. A dalokban minden benne van, amit a tagok képviselnek – jóformán az “egész világ szíve”.

“A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak.” – HVG

Ha jártál már Budapest Bár nagykoncerten, akkor te is tudod, hogy ezekre mindig különös gondossággal készülünk. Együttesünk valamennyi tagja jelen van ezen az estén, és sosem látott látványelemekkel, zenei betétekkel gazdagítjuk a régi-új darabokat.
Idén júliusban a Budapest Parkban a már ismert és közkedvelt dalaink mellett két unikális betéttel tetézzük a különleges zenei élményt. Az egyik blokkban Hofi Géza humorista emlékét idézzük meg, a másikban pedig a 80-as évek diszkóslágereit elevenítjük fel a jellegzetes Budapest Bár stílusban.

“Kodály szerint a jó zenész négy ismérve a kiművelt kéz, a kiművelt szív, a kiművelt hallás és a kiművelt értelem. Az immár tizenöt éves Budapest Bár együttes bámulatos tehetségű muzsikusai ezeknek hallhatóan és érezhetően mind birtokában vannak.” – Magyar Nemzet