– 2024. augusztus 1-4., Velence, Drótszamár Park és Kemping

Ki ne ugrált volna a kanapén kedvenc előadója mozdulatait, énekét utánozva, miközben egyszerre léggitározott egy teniszütővel vagy légdobolt egy pár hurkapálcával? Vannak, akik évekkel később sem adták fel e szokásukat, csak a kanapét valódi színpadra, a teniszütőt valódi gitárra cserélték, hogy élethűen eljátsszák kedvencük legjobb dalait. Ha így összejön egy rakás kiváló tribute zenekar egy nyári vízparti táborral megspékelve, ahol nappal együtt víziröplabdázik Alice Cooper-hasonmás egy Bruce Dickinson-klónnal, az csakis a Tribute Beach lehet, amely idén augusztus 1-4. között tizenhat zenekar koncertjével várja az idelátogató rajongókat a Velencei-tónál.

Régi álmunk volt egy ilyen jellegű tribute fesztivál, ahol a vízparton lehet élvezni kedvenc zenekaraink dalait. Ez egy olyan különleges élmény, amit más körülmények között nem igazán lehetne átélni – meséli a Tribute Beach két szervezője, Molnár Péter és Peres Gergő.

Érdekes jelenség az a szeretet-gyűlölet viszony, amely körülveszi a tribute eseményeket, pedig a rajongás, amiért sokan beöltöznek, megtanulják kedvenceik műsorát, koreográfiáját a nézők számára nem csak hiánypótló, hanem a zenészekkel mint rajongókkal közös élmény is.

Egyszerű rajongásból szerettem volna elő is adni azt, amit addig csak a fülhallgatómban élveztem és amivel az otthoniakat boldogítottam – mondja a motivációjáról Erdős Viktor, a Rammsteint játszó Feuer Frei társalapító tagja.Ha van valami olyan, ami már sajnos nem lehet velünk, de még mindig hozzánk szól, akár több generáción keresztül, akkor azt a hagyományt táplálni kell. És ha valaki nem lehetett ott ebben a korszakban, akkor legalább így átélheti az ilyen zenekarokon keresztül – egészíti ki Lugosi Dani, a Pollyna, azaz a Nirvana akusztik gitárosa.
Nappal csobbanás, játékok, lazulás, délutánonként akusztikus produkciók, esténként pedig világhíres bandák várják élőben a nyaraló-rajongókat kiváló hazai zenekarok tolmácsolásában. A Tribute Beach-nek otthont adó velencei Drótszamár Park és Kemping hatfős mobilházakat, négyfős kőházakat tud biztosítani, lakókocsit is lehet bérelni, a sátrazóknak pedig a sátorhely áll a rendelkezésükre, a szociális helyiségek használata ingyenes. A strand használata ingyenes! A helyszínen étterem, kávézó, fröccsterasz üzemel normális árakkal, de aki hazait szeretne fogyasztani, természetesen erre is itt van lehetőség.

Gépkocsi: a rendezvény területére be lehet hajtani, ennek egyszeri díját csak az első behajtásnál kell megfizetni: 1000 forint, de így közel parkolhatsz a sátradhoz.

A részletes program:

Csütörtök (08.01.)

14.00 GREEN DAY akusztik by Basket Case
16.00 CHILDREN OF BODOM by Children of Decadence
17.30 BLINK-182 by Small Things
19.30 SYSTEM OF A DOWN by Aerials
21.30 IRON MAIDEN by Iron Maidnem
23.30 a tábortűznél: NIRVANA akusztik by Pollyna

Péntek (08.02.)

14.00 VELIN FOX akusztik
16.00 NIGHTWISH by Nightquest
17.30 RED HOT CHILI PEPPERS by Blue Cold Jalapeños
19.30 ALICE COOPER by Where Is Cooper
21.30 RAMMSTEIN by Feuer Frei
23.00 KARAOKE buli a kávézóban

Szombat (08.03.)

14.00 TREECE akusztik
16.00 BLACK SABBATH by Sabbath Szombat
17.30 METALLICA by Alcoholica
19.30 AC/DC by ÉDÁSZ
21.30 GUNS N’ ROSES by Dust N’ Bones
23.00 Táborzáró party

Helyszín:
Drótszamár Park és Kemping
2481 Velence, Kemping u. 2.

Szállásfoglalás:
https://drotszamarkemping.hu/kontakt.html
Facebook:
https://www.facebook.com/events/1160900154798946