Helyszín: az egykori Maros mozi

Időpont: 2021. augusztus 26.

A tettesek: Tim Lothar & The Mojo

Fotó: Nagy János

Két évvel ezelőtt, 2019  júliusában két nap alatt készítette el „Old Cinema Session” című lemezét a Szabó Tamás vezette The Mojo, a dán gitáros-énekes bluesman, Tim Lothar főszereplésével. Az egy ülésből, egy térben felvett lemezt a pandémia járvány miatt nem sikerült turnén bemutatni. Több nekiindulás után augusztusban, a Kobuci Kertben és Szolnokon nyilvánosan mutatták be az anyagot a srácok. A két koncert között a rákosligeti használaton kívüli moziban egy zártkörű rendezvény keretében, a felvételek helyszínén játszották el a tradicionális bluesokat, country beütésű dalokat és gospeleket – néhány más darabbal kiegészítve. A hat muzsikus láthatóan jól érezte magát a már ismert közegben, a főként ismerősökből verbuválódott közönség előtt. Tim Lothar, a dobosból gitáros-énekessé lett bluesista és Szabó Tamás vezényelték a csapatot. Honfi Imre Olivér gitáros és Szabó Tamás szájharmonika szólói voltak többségben, de a többiek is (Horváth János – akusztikus gitár, Pengő Csaba – nagybőgő és Mezőfi István „Fifi” – dob) kaptak lehetőséget szólóra.

A zenészek nyújtotta élmény mellett engem a hely hangulata a belvárosi romkocsmákra emlékeztetett, annak zsivaja nélkül. A közönség nagy figyelemmel kísérte a műsort, a szólókat megtapsolta. Engem sokszor zavar, ha beletapsolnak a produkcióba, de itt az értő közönség a megfelelő helyeken nyilvánította tetszését.

Fotó: Nagy János

Köszönetet kell mondanom a zenészek mellett a szervezőknek is a nagyszerű estéért. A koncert előtt bográcsgulyást kóstolhattunk és finom házi sörökkel öblíthettük. Remélem, az egykori Maros mozi falai látnak még hasonló eseményeket.

A koncert menü: M & O Blues, Get Right Church, Bound To Go, Going Down This Road, Baby Bkue, Railroad King, Ride Train Ride, There Is Oonly Now, Coffee & Wine, Kingfish Blues, Bring It With You, Ramblin’ Man, Drop Down Mama, You Got To Move, It Won’t Be Long.

Fotó: Nagy János